Не скъпи руски и китайски въоръжения, като „кибервойна” и противокорабни

...
Не скъпи руски и китайски въоръжения, като „кибервойна” и противокорабни
Коментари Харесай

The National Interest: Нови не скъпи въоръжения на Русия и Китай заплашват незаменимите авионосци на Запада

Не скъпи съветски и китайски въоръжения, като „ кибервойна” и противокорабни ракети, съставляват опасност за Запада, тъй като се насочват към скъпи платформи и обекти, написа анализаторът на The National Interest Майкъл Пек в материала си „ New Russian and Chinese Weapons Could Make Aircraft Carriers Obsolete, Study Warns”. Публикацията се базира на отчет на английския Кралски институт на обединените родове войски (RUSI).

„ Китай и Русия очевидно са съсредоточили доста свои сили, с цел да основат опасност за западни обекти, които имат огромни размери, освен това са малобройни и костват скъпо” – се споделя в проучването.

В документа се споделя, че западните страни осъзнали казуса на финансовия дисбаланс още „ в подтекста на битката с тероризма”, когато се изяснило, че те употребяват ракета на стойност $70 хил, пускана от аероплан, чиято употреба възлиза единствено за час на $30 хил, с цел да унищожат пикап Toyota на стойност под $10 хиляди

В случая с Русия и Китай ракета на стойност $642 хил може да изведе от строя английски самолетоносач на стойност 3 млрд лири ($3,9 млрд).

The National Interest отбелязва, че съгласно създателите на проучването военните технологии на Русия и Китай са опасност за не огромен брой комплицирани и незаменими западни платформи и отпред на листата наподобява стоят огромните авионосци – обичаното оръжие на Съединени американски щати.

„ Възможно е такава някогашна велика страна като Британия, грациозно слизаща от централните позиции на международната сцена, просто да признае действителното състояние на нещата” – обобщава казуса коментаторът на The National Interest Майкъл Пек.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР