Не се знае какво заболяване се задава от Китай, но

...
Не се знае какво заболяване се задава от Китай, но
Коментари Харесай

Д-р Кирил Свиленов: Атипична пневмония, идваща от Китай, засяга предимно деца

" Не се знае какво заболяване се задава от Китай, само че теорията, която имат сега е, че става въпрос за така наречен атипична пневмония породена от микроорганизма микоплазма. Тя визира най-вече деца, тъй като те не са имали това време да се срещнат с този микроорганизъм и при тях протича с по-драматични признаци. По-рядко визира възрастните, защото в течение на годините те са построили прочут имунитет. Симптомите са нетипични от самото й име, и другото име е " пневмония на крайник ". Не са толкоз тежки, колкото при класическите пневмонии породени от вируси или бактериални причинители ", съобщи пред “Фокус " доктор Кирил Свиленов.

“Пневмонията протича с ниска температура, без температура, допустимо е да няма кашлица. И от това идва огромната компликация за диагностицирането й. Тази пневмония е атипична, идваща от Китай. Освен нея има и други пневмонии, които идват като затруднение след грип, вирус или Ковид ", изясни доктор Свиленов.

Той посъветва пациенти, изпитващи някакъв тип зараза, може да е единствено с изнемощялост, главоболие, някакви първични признаци, да отидат и да се съветват с доктор. “Първите признаци, които към този момент приказват за придвижване на инфекциозния развой са зной, отмалялост, изнемощялост, изтощение ".

“След пандемията се следи един спад на имунната система на пациентите, което занапред ще се обяснява на какво се дължи това. Стерилността е една от аргументите, самият патоген с който се сблъскахме втората, трета причина е ситуацията, въздухът, нетипичните бързо контрастиращи температурни промени. Всичко това сложно би могло да докара до това, което следим сега ", акцентира доктор Кирил Свиленов.

Според него, антибиотик не е добре да се изписва в самото начало, с цел да може да се види по какъв начин ще се оправи организма самичък. По-късно след 4-5 дни според от клиничната картина да се прибягва към тежката артилерия с антибиотици. Тази атипична пневмония се повлиява от антибиотици.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР