Не се забелязва струпване на автомобили. Създадена е организация и

...
Не се забелязва струпване на автомобили. Създадена е организация и
Коментари Харесай

От МВР с извънредни новини за голямото пътуване по празниците

Не се вижда скупчване на коли. Създадена е организация и пътни служители на реда наблюдават за придвижването, оповестиха на ексклузивен брифинг от "Пътна полиция ".

Към момента на Автомагистрала „ Хемус”, на тунел „ Витиня” няма формиране на колони. По предписание на основния секретар на Министерство на вътрешните работи до 3 януари в ход е профилирана полицейска интервенция. В дните, в които се чака натоварен трафик, е наситено с пътни служители на реда.

От полицията разчитат на водачите да алармират при поява на несъответстващо шофиране от страна на водачите, да алармират на телефон 112.

На 23 видяхме един извънредно натоварен трафик. На „ Витиня” се образуваха големи колони. Със своевременна интервенция успяхме да облекчим трафика. На Владая в този момент има формиран реверс. Към момента там няма натоварване.

Най-драстичните нарушавания по празниците са регистрирани точно на Бъдни вечер в Пловдив. Регистрирани са два случая на шофиране с превишена скорост. Единият водач е карал в града със 189 км./ч., а другият – със 171 км./ч.

На 25 декември, отново в Пловдив, 56-годишен столичанин пък е карал с 3,15 промила алкохол в кръвта.

230 произшествия са станали по празниците. Те са по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Като цяло за цялата година се следи спад в злополуките, регистрираха от Министерство на вътрешните работи.

"Ще подкрепяме трафика и естественото напредване на жителите. 31 и 3 са дните, в които чакаме по-интензивно придвижване ", прибавиха от "Пътна полиция ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР