Не се водят преговори с Италия за внос на отпадъци,

...
Не се водят преговори с Италия за внос на отпадъци,
Коментари Харесай

МОСВ с гореща новина за италианския боклук

Не се водят договаряния с Италия за импорт на боклуци, заяви пресцентърът на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) по отношение на медийни обява.

От ведомството прецизират, че нито държавното управление на Република България, нито Министерството на околната среда и водите водят договаряния с Италия за приемане на отпадъците на Рим или други италиански градове.

Фандъкова разруши на пух и прахуляк огромна неистина

В известието се показва, че страната ни прецизно съблюдава наредбите европейския правилник за транспорти на боклуци.

"С оглед да се насърчи енергийното оползотворяване на RDF, формиран в България, и да се предотврати несъразмерен импорт, Законът за ръководство на отпадъците вкарва ограничаване за импорт в България на боклуци, предопределени за изгаряне ", показват от Министерство на околната среда и водите.

България е единствената страна в Европейски Съюз, която е въвела това ограничаване за импорт, осведомят от ведомството и прецизират, че отпадъците, представени в изявленията, са обект на предварителна нотификация и могат да бъдат внасяни само за оползотворяване.

"Забранени са транспортите на боклуци за Република България, предопределени за неутрализиране и депониране ", прецизират от екоминистерството.

От министерството оповестяват, че все още в Министерство на околната среда и водите няма постъпили заявки за импорт на боклуци с генезис град Рим.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР