Не се предвижда поскъпване на билетите за влаковете. Това каза

...
Не се предвижда поскъпване на билетите за влаковете. Това каза
Коментари Харесай

Министър Събев: Не се предвижда поскъпване на билетите за влаковете

Не се планува повишаване на билетите за влаковете. Това сподели пред бТВ министърът на превоза Николай Събев. Той подсети, че е заречен нарастване да има, когато има по-добро качество. А по-добро качество съгласно него може да се реализира до 2024 година

Относно превозването на бежанците от Украйна от Черноморието към вътрешността на страната министърът увери, че за него ще бъдат изхарчени нужните средства, без да се прахосват пари. Той напомни, че държавното управление е заделило 5 милиона лв. за превозването на бежанците.

Нашата коалиция е като италианско семейство, само че проблеми в спалнята нямаме, добави Събев. Той посочи, че в тази ситуация става въпрос за „ игра на асоциации “. В тази игра ролята на президента Радев е на тъщата, която дава инструкции какво да вършим в леглото. Тези, които избират предварителни избори пъка съседите на фамилията, които чуват заран доста звук.

На въпрос за кого би дал своя вот, в случай че скоро има избори, той отговори: „ Аз ще гласоподавам за тези, които ще подкрепят най-сетне България да излезе от взаимозависимост – да престане да бъде 16-та република на Русия и да заеме достойното си място като европейска страна в един богат Европейски Съюз, където нещата са добре контролирани “.

Проверяват превозвачи за централизация на пазара

Не става въпрос за гонене на компаниите превозвачи, които излязоха на митинг, а за инспекция на някои от тях за централизация на пазара, разгласи Събев.

Заповедта за инспекцията е от март и точно тези компании излязоха на митинг, посочи той.

Според Събев при оптимално систематизиране на държавната дотация за превозвачите няма да се постанова повишаване на билетите за този транспорт.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР