Не се подвеждайте по октомврийското лято навън - вирусите вече

...
Не се подвеждайте по октомврийското лято навън - вирусите вече
Коментари Харесай

Сезонът на вирусите: Какво съветват специалистите?

Не се подвеждайте по октомврийското лято на открито - вирусите към този момент нападат. През страната ни минават някоколко талази на респираторни вируси, които ни нападат. За грип към момента е рано да приказваме, само че признаците са висока температура, кашлица.

" Има завишаване на броя на пациентите с респираторна симптоматика, само че за епидемиологична конюнктура не може да се приказва. Заболяването стартира ненадейно, с внезапно повишаване на температурата - настинка, болки по мускулите, изнемощялост. Пациентите оповестяват и за болки в гърлото, след което се появява и кашлицата ", сподели пред камерата на " Събуди се " доктор Панкова.



По думите ѝ предвид на смяна на сезона, пациентите би трябвало да вършат профилактика, с цел да се избегнат болесттите. " Рязката смяна на времето и неналичието на сън подготвя за намаляване на имунитета. Акцентираме върху нуждата от профилактика, която става с добра храна, течности и обогатяване на храната с витамини ", сподели още тя. Д-р Панкова добави, че имунизацията е наложителна за всички хора с хронични, сърдчени и белодробни болести.

Тя изясни, че вирусът може да бъде изкаран на крайник. " При млади и здрави хора това е допустимо при съответния режим на живот и на труд - сред 3 и 5 дни. Хубаво е да си вземем почивни дни, в случай че е допустимо. В началото на ноември чакаме грипната ", съобщи доктор Панкова. / Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР