Не се поддавайте на паника, на фейсбук. Няма да свършат

...
Не се поддавайте на паника, на фейсбук. Няма да свършат
Коментари Харесай

Петков: Храните няма да свършат. Не се поддавайте на спекула

" Не се поддавайте на суматоха, на фейсбук. Няма да свършат продуктите, съобщи министър-председателят Кирил Петков на брифинг след среща с работодателските организи, на която е решено обезщетенията за ток за бизнеса да продължат и приз месец април ", заяви БГНЕС.

" Правителството следи деликатно дали всички артикули, увери министър председателят. Той бе безапелационен, че на пазара съществува далавера и, че цените би трябвало да се качват на база на инфлацията - с няколко %, а не в пъти.

Не се поддавайте на суматоха, с цел да не даваме опция на спекуланти да ловят риба в мътна вода ", съобщи още Кирил Петков.

" Компенсации за ток за бизнеса ще не престават и след март месец през месец април. Помощта ще бъде увеличена. С какъв брой и по какъв начин, следва специалистите да решат ", оповестява БГНЕС.
Премиерът Кирил Петков прикани хората да не се поддават на спекулативния пазар и успокои, че продуктите в магазините няма да свършат.

" Днес имахме доста градивна среща с всички работодателски организации. Всички сме изправени пред невиждана рецесия откъм войната в Украйна, цените на газа, цените на електрическата енергия. Всички осъзнаваме, че гояма част от факторите са външни и България сега е в средата на една съвсем съвършена стихия, само че това, към което се обединихме е, че дружно всички сме в една лодка, ще можем да излезем въз основата на знанията, на баазата на разговора, който имаме. Бизнесът ще бъде подсилен и през април месец. Нивата, на които ще бъде подсилен за цените на електрическата енергия, ще ги обсъдим до края на тази седмица ", съобщи министър председателят и заяви, че при започване на идната седмица ще има предложение за нова мярка.

" Радвам се, че тонът беше доста градивен. Осъзнаването, че няма обособена тактика за държавното управление, обособена тактика за бизнеса - всички дружно ще работим ръка за ръка, с цел да можем да излезем от тези невиждани опасности, които сега, идвайки поради войната и всичко, което се случва до този миг извън, да можем да оцелеем като стопанска система, като бизнеси, като брой работни места непокътнати ", съобщи министър председателят.

От своя страна министърат на енергетиката Александър Николов съобщи, че има механизъм, който и все още работи. " Целта е този механизъм да се употребява по този начин, че да има нужната степен на предвидимост и успокоение за бизнеса. Конкретните параметри по отношение на размер на обезщетенията и по какъв начин те ще се случват, ще се обсъдят до края на тази седмица и при започване на идната. В допълнение, ще се прегледат всички вероятни механизми за по-средносрочни и дълготрайни решения, включващи конструкция на пазара, дълготрайни контракти, което да докара до по-висока степен изясненост за корпоративния бранш не за месец, а най-малко за година напред ", съобщи още Николов.

Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова обърна внимание, че всички си дават сметка, че без постоянна стопанска система, няма да можем да излезем елементарно от тази рецесия, както и че стопанската система и бизнесът подсигуряват доходи в бюджета, които са нужни за другите политики.

" Правителството и страната заявяваме, че с всички вероятни законови средства и благоприятни условия на бюджета и на спомагателни доходи, ще подпомогнем българската стопанска система по този начин, че предприятията да продължат да работят и да не освобождават хора, с цел да не пораства безработицата ", сподели още Нинова и добави:

" До края на април би трябвало да изработим нов механизъм, който да подкрепи бизнеса по този начин, че да стабилизираме стопанската система.Обединихме се, че помощта за увеличените цени на енергоносителите, също ще бъде увеличена. С какъв брой и по какъв начин - следва специалистите да решат ".

Работодателските организации оповестиха, че са сложили мъчителните въпроси, които всички си задават и най-важното е, че са получили разговор и изявено предпочитание за конструктивизъм.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР