Не се очаква голямо поскъпване на олиото. Ако има повишаване

...
Не се очаква голямо поскъпване на олиото. Ако има повишаване
Коментари Харесай

Ако има поскъпване на олиото, то ще бъде в порядъка между 5 и 10%.

Не се чака огромно повишаване на олиото. Ако има повишение на цената, то ще бъде в порядъка сред 5 и 10%. Това изясни ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов. Заради слабата годишна продукция в страната се очакваше да има повишаване на цената. Европейският пазар ще компенсира възможен дефицит у нас и даже да има нарастване, няма да е с повече от 10%, показаха специалисти.

Чувствително нарастване в цената на олиото, за каквото предизвестяват производители и преработватели на слънчоглед, няма да има. Европейският и международният пазар са баласирани и цените остават непроменени повече от половин година.

" Винаги, когато родното произвеждане е по-малко, не е добре. Но на пазара празно няма. Естествено ще компенсираме високата вътрешна цена с цена от импорт ", разясни ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов.

Председателят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите изрично отхвърли обстановка като тази от преди две години, когато цената на олиото скочи със 100%.

" Ако има някакво повишаване, то ще е с дребни проценти, ще е гладко и никога няма да се забележим в обстановката от 2021-2022 година. Ще има обстановка - може би сред 5 и 10%. Много мощен вероятностен фактор е по какъв начин то ще съчетае търсенето и предлагането, само че никога няма да забележим рискови рецесии ", заключи Владимир Иванов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР