Не се очаква Гърция да затвори границите отново. Така информация

...
Не се очаква Гърция да затвори границите отново. Така информация
Коментари Харесай

Съвсем скоро отварят още един пункт на границата България - Гърция?

 Не се чака Гърция да затвори границите още веднъж. Така информация тук не се споделя като алтернатива. Единственото, което се не разрешава, е от Албания към Гърция. За тях ще има 7-дневна карантина. Относно България няма нови ограничения ", съобщи пред " Нова ТВ " университетският учител, бизнес анализатор и бизнесмен проф. Йоаким Каламарис.

Случаите на ковид в Гърция се усилиха през последните дни. Част от инфектираните са туристи, влизащи в страната. Някои медии тиражираха информация, че управляващите в южната ни съседка ще затегнат още веднъж ограниченията. Проф. Каламарис дефинира това като догатки.

" Нищо сходно не се обмисля от гръцките управляващи. Няма избрана настройка към българските туристи ", изясни той.

Според него до края на седмицата ще се вземе решение за отварянето на още гранични пунктове на границата ни с Гърция. Той допусна, че ще бъде отворен Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ".

" За гръцкия туризъм обстановката е плачевна. Има вяра, че до края на август хотелиерите ще съумеят да се оправят с разноските. За последните 2 месеца се приказва за загуби към 3 милиарда евро. За този интервал се регистрира и понижение на визитите ", изясни проф. Калмарис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР