Не се направи нищо, за да се въведат интелигентни информационни

...
Не се направи нищо, за да се въведат интелигентни информационни
Коментари Харесай

Цветан Цветанов заговори за управленска немощ в МВР, очаква проблемите с мигрантите да нараснат

Не се направи нищо, с цел да се вкарат интелигентни осведомителни системи, които да покриват цялата граница, сподели той

Миграционният поток ще се усилва след земетресенията в Турция и поради това, което се случва в Афганистан през последните години. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия някогашният вътрешен министър Цветан Цветанов. 

„ Не чакам да имаме хубаво лято, а то ще бъде изпълнено с доста напрежение и в случай че нямаме съответни ограничения и политическа непоклатимост, в случай че не бъда в случай че не бъде подкрепена " Гранична полиция " и в случай че не бъдат вложени спомагателни средства в границата ни с Турция, проблемите ще нарастват “, добави той.

„ В момента, когато се построи едно възпиращо оборудване, не се направи нищо, с цел да се вкарат интелигентни осведомителни системи, които да покриват цялата граница. Изградени са модули на избрани сектори от територията на външната граница, която е 274 км, а имаше към 150 км, които бяха подготвени, само че по-късно не бяха отделени средства за поддържането на тази система, а парите бяха обезпечени в огромната си част от Европейски Съюз “, съобщи водачът на „ Републиканци за България “. 

„ Заради това има такива неповторими фрагменти (б.а. с мигранти в камиона – ковчег край Локорско), което е потресаващо, тъй като с изключение на тези 18 индивида, единствено за предходната година четирима полицейски чиновници и един граничен служител на реда дадоха живота си при осъществяване на служебните си отговорности, а дали бяха най-правилно контролирани и координирани дейностите на полицейските структури и реакцията при тези съответни случаи “, добави той.

На въпроса дали ще ни държат още дълго от Шенген, Цветанов отговори, че при идващият спор на водачите на Европейския съвет ще се разяснява отделянето на Румъния от България. Съжалявам, че пропуснахме едно златно време, тъй като през 2012 година след последният мониторингов отчет за пет години, ние превъзхождахме съседите, добави той.

Според Цветанов повода за мигрантската рецесия се крие в систематични проблеми в бранша за сигурност през последните години.

" Оперативната активност съгласно мен отсъства. Не е обикновено вътрешният министър, както съобщи през вчерашния ден, да споделя, че ограниченията, които подхваща Министерство на вътрешните работи, водят до дейности на трафикантите да вършат укрития и да прекарват мигранти. България влезе в интернационалния продан с това по какъв начин не може да противодейства на миграционния напън ".

По думите му вътрешният министър Демерджиев или работи с неверна информация, или демонстрира управническа отпадналост.

За да се изкорени казусът с незаконната миграция би трябвало да има чудесно двустранно съдействие сред България и Турция, само че аз не съм уверен, че такова има, разяснява Цветанов и уточни, че пред две години офицерът за връзка сред България и Турция е върнат у нас и към момента няма изпратен заместител.

Според Цветан Цветанов новите наказания по " Магнитски " са свързани както с корупция, по този начин и със зависимостта на България от съветската енергетика.

" В общественото пространство се приказва за евроатлантизъм, само че в случай че се върнем малко по-назад, ще забележим, че ние обслужвахме и реализирахме тези геополитически планове, които са свързани с енергетиката, избрани лица, които управляваха страната и прокараха " Турски поток ". Ние в действителност обслужваме съветските ползи и всичко това е за сметка на българския гласоподавател ", изясни той.

Цветанов разяснява и глобите против някогашния си съпартиец от ГЕРБ Владислав Горанов.

" Специално за Влади Горанов, там няма геополитика, само че там има дейности, които са подхванати от различен човек, който е дал някакви показания, които за огромно страдание не са били оценени и не са тествани по надлежния процесуален ред в страната. Затова може би извън ни споделят какво е трябвало да се направи ", сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР