Не се налага спиране на плановите операцииУтре или в сряда

...
Не се налага спиране на плановите операцииУтре или в сряда
Коментари Харесай

Министър Кацаров: Утре или в сряда ще има нова заповед във връзка с COVID мерките

Не се постанова прекъсване на плановите интервенции
Утре или в сряда вероятно ще има нова заповед по отношение на Коронавирус ограниченията за цялата страна. Това сподели на брифинг министърът на опазването на здравето проф. Стойчо Кацаров.

„ Обсъдени са редица въпроси, свързани с цените на медицинските действия и плановете на НЗОК до края на годините. Болниците и БЛС претендират на най-евтините клинични пътеки, които са недофинансирани, да бъдат увеличени цените още преди края на годината, в случай че има остатък от средства. Стигана се до единодушие, че в края на октомври шефа на НЗОК ще даде планове и да направи прогноза какви средства биха останали, с цел да разрешат увеличението на някои от цените на медицинските действия “, изясни Кацаров.

Министърът разясни, че е разисквана вероятността да се спрат плановите интервенции. „ Мнението на всички асоциация е единомислещо, че не би трябвало да се спирта плановите интервенции “, добави той.

„ Поставих въпроса за болничните кревати и опцията да се разкриват такива. От сдруженията споделиха, че макар че обстановката е напрегната и са разкрили още кревати, към момента могат да разкриват такива без да се стопира плановата дейност”, уточни здравният министър.

По думите му шефове на лечебни заведения са декларирали, че поддържат въвеждане на „ зелен сертификат” за работещите в лечебните заведения.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/203713371834518


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР