Не се налага приемането на отделен Закон за българския език.

...
Не се налага приемането на отделен Закон за българския език.
Коментари Харесай

СЕМ: Не се налага приемането на отделен Закон за българския език

Не се постанова приемането на обособен Закон за българския език . Около това мнението се сплотиха членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ), които разискаха проектозакона за българския език, импортиран от групата на " Обединени патриоти ".
Предстои документът да бъде изпратен до Народното събрание, заяви БНР.

Председателят на Съвет за електронни медии София Владимирова заключи, че Законът за радиото и малкия екран дава гаранции за потреблението и опазването на българския език .

" Категорична съм, че регулаторът не е отстъпвал от уговорката си да следи, като в това време е изцяло наясно с динамично разрастващата се медийна среда и ние не можем да не си даваме сметка, че медиите се развиват. Езикът също . Той е жива конструкция и също се развива. Без подозрение двата публични доставчика - Българската национална телевизия и Българското национално радио, не отстъпват от уговорката си да утвърждават българския език и да канят в своите излъчвания посетители, които да спомагат за тази концепция ", изясни Владимирова.

Припомняме, по време на VII-мия конгрес " БРОД за България ", дискусионна национална среща под надпис " Устои за национално единство " Адриана Любенова от Асоциация на българските учебни заведения съобщи: " Нямаме Закон за езика, с цел да пазим чистотата на българския език. Ако не създадем нещо, ще си отидем ".

 Интелектуалци на поход към евроизбори 2019 година
Интелектуалци на поход към евроизбори 2019 година

Защо в този момент се заприказва за президентска република, пита Маргарита Попова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР