Не се наблюдават рискове в близките 100 години Земята да

...
Не се наблюдават рискове в близките 100 години Земята да
Коментари Харесай

НАСА оцени вероятността Земята да се сблъска с астероид

Не се следят опасности в околните 100 години Земята да се сблъска с метеорити, известни на учените, твърди зам.-ръководителят на НАСА Томас Зурбухен.

Представителят на Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство е декларирал това преди идния старт на галактическата сонда DART към метеорита Диморф. Апаратът би трябвало да се вреже в метеорита за тестване на технология за отбрана на Земята от вероятен конфликт с небесно тяло в бъдеще.

„ Бъдете спокойни, този метеорит не се явява в този момент и няма да съставлява опасност. Нито един от известните ни през днешния ден обекти не се явява опасност в идните 100 години или почти “, споделя Зурбухен. Той отбелязва, че сега на учените са известни към 40 % от обектите с размери над 140 квадратни метра, а останалите 60 % занапред следва да се открият.

Както стана известно, галактическият транспортен съд DART ще бъде изстрелян през днешния ден в 22.20 часа тихоокеанско време с ракета SpaceX Falcon 9 от галактическата база Ванденберг в Калифорния. Ако стартът се състои, то конфликтът с метеорита ще бъде в интервала сред 26 септември и 1 октомври идната година.

 

 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР