Не само в Херсон, в няколко области протичат процеси на

...
Не само в Херсон, в няколко области протичат процеси на
Коментари Харесай

Военен експерт: Руснаците могат да ползват населението на Херсон като щит

Не единствено в Херсон, в няколко области протичат процеси на всеобща депортация. Заради настъплението на украинската войска може да се чака в един миг крайбрежията на реката да бъдат укрепени, да се трансфорат във военна зона и част от популацията – към 60 000 души – да бъде преместено към съветската страна на реката. Има и опасения, че могат да бъдат употребен като щит.

Това сподели за Euronews Bulgaria военният специалист и откривател в лабораторията за цифрови следствия към Атлантическия съвет Руслан Трад.

Предполагам, че главнокомандващият на съветската войска в Украйна Суровикин загатва за военно евакуиране от Херсон. Самата област е на няколко места укрепена от съветската войска, само че града може да бъде зарязан. Фронтът е много необятен, руснаците би трябвало да получат нови подкрепления. Трябва да се има поради, че към Херсон в последните месеци бяха изпращани едни от най-хубавите военни подразделения от съветската войска, в това число известните „ Вагнер “. Те не са задоволителни, защото сега украинската войска има фокус върху Херсон.

Това, което сега вършат руснаците, удряйки сериозната инфраструктура, стартира още през февруари. В момента има усилване върху електропреносната мрежа. Използват се най-много ирански дронове, които са доста лесни за прилагане и са евтини.

Войната навлиза в доста сериозен стадий на безсилие и нови фронтови линии. Северният фронт на украинската войска остава деен и може да чакаме скупчване на сили откъм Беларус. Също и откъм Одеса. Това ще е проблем за Украйна, защото ще би трябвало да разпръсква силите си.

Военните дейности все още подсказват за дълготрайно водене на война. Със сигурност военните дейности ще продължат в околните 3 години с цялостна мощ.
Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР