Не само в България има неистово желания и страст към

...
Не само в България има неистово желания и страст към
Коментари Харесай

Как паметник на Червената армия в Чехия бе превърнат в „знак на паметта“

Не единствено в България има неистово стремежи и пристрастеност към съхраняването на монументи на Червената войска и слагането на паметници на съветски воини. Все едно дали те ще останат действителни „ места наизуст “ или ще бъдат просто някакви знаци, множеството от които без изключително наличие.

Добър образец по какъв начин един монумент на Червената войска може да бъде трансфорат в „ знак на паметта “ е метаморфозата, която претърпява монумента на съветски боец в град Литомержица, Чехия.

Неизвестен гражданин на града решил да изрисува пиедестала на паметника на Червената войска в локален парк, трансформирайки го образно в пералня. За да бъде още по-знакова символиката, част от статуята на руския боец залял с алена багра. Така от знак на Червената войска „ освободителка “ преобразеният паметник придобива освен нова визия, само че и друго наличие – памет за едно мракобесно минало, което повече в никакъв случай не би трябвало да се повтаря. 

Според жители на Литомержица този монумент е трансфорат в „ най-коректния фундамент на съветските воини “.

Информация за смелата самодейност е поместена на страницата на Фейсбук-групата „ Гражданска самодейност за разглобяване на паметниците на руската войска “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР