Не само грипът и вирусните инфекции, но и обикновената настинка

...
Не само грипът и вирусните инфекции, но и обикновената настинка
Коментари Харесай

8 храни, с които ще излекувате по-бързо болното гърло

Не единствено грипът и вирусните инфекции, само че и елементарната простуда протича с хрема, възпалено гърло и куп неприятни признаци. В случая е добре да консумирате храни, които съгласно проучванията могат даже да заменят медикаментите. Ето кои са те.

1. Пчелен мед

Изследванията демонстрират, че медът е дейно средство за облекчение на възпалено гърло. Само няколко чаени лъжички, разтворени в хладка вода или чай, ще успокоят бързо възпаленото гърло.

2. Зеленчуков бульон
Ако имате зачервено гърло, направете си гаргара с тези две съставки от кухнята
Хората постоянно се оплакват от болки в гърлото, когато настъпят внезапни промени във времето. В подобен миг имунитетът на човек отслабва и т...

Зеленчуците като лук, чесън, целина и моркови имат мощен противовъзпалителен резултат. Учените удостоверяват и антимикробните свойства на лука против бактериите, които предизвикват възпалено гърло. Пийте бульона топъл, с цел да извлечете оптималната изгода от него.

3. Омлет

При възпалено гърло яжте меки храни, които не нервират гърлото. Омлетът е превъзходен избор. Това богато на хранителни субстанции ядене ще ви помогне да преборите настинката по-бързо.

4. Пилешка чорба

Обикновено в нейния състав влизат зеленчуци и пилешки кости, които се варят в продължение на няколко часа. Това разрешава на минералите от тях да се всмукват в течността. Изследователи от университета в Небраска стигнаха до заключението, че пилешката чорба може да помогне за облекчение на простуда.
Мед и оцет могат да заздравят гърлото
Болното гърло е много противен миг. Първите признаци в никакъв случай не трябва да се подценяват. Именно те ни подсказват, че е време да пред...

5. Куркума

Тази фалшификация има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и може да облекчи болката и подуването при възпалено гърло. Куркуминът в нея също по този начин оказва помощ в битката с грипния вирус и вариантите на бактерии и вируси, които най-често се срещат при ангина.

6. Чай от лайка

Той съдържа доста лечебни съединения със мощно изразени противоспазматични свойства. Чаша топъл чай от лайка може да помогне за усмиряване на гърлото.

7. Джинджифил
Ето какво да извършите, в случай че ви боли гърло
В сезона на вирусите и настинките сме и е доста значимо да пазим себе си и околните си. Именно по тази причина е належащо да приемате повече вит...

Той е мощен антиоксидант с антимикробни свойства.

Активната съставна част в него, наречена джинджерол, облекчава острото инфектиране и тушира болката при възпалено гърло.

8. Канела

Канелата има антимикробни и антибактериални свойства, които могат да оказват помощ за облекчение на възпалено гърло. Поръсете овесените ядки с канела или направете чай с ароматната фалшификация.

 

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР