Не само, че не ги предлагаме, но нашите летци продължават

...
Не само, че не ги предлагаме, но нашите летци продължават
Коментари Харесай

Президентът Радев открито се дистанцира от САЩ за отечествените МиГ-29

" Не единствено, че не ги предлагаме, само че нашите летци не престават и да летят, и да дежурят на своите МиГ-29, и вършим всичко допустимо те да бъдат ремонтирани ", прибавя президентът.

Само преди дни бе оповестено, че България е предложила преди два месеца да даде бъзвезмездно своите изтребители МиГ-29. Твърдението пристигна от CNN, като се базира на свръхсекретен отчет на Пентагона, който е бил част от изтеклите онлайн документи

Докато ръководи служебното държавно управление, България няма да даде на Украйна нито изтребители, нито зенитно-ракетни комплекси, нито танкове, нито бронетранспортьори. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти при присъединяване си в в конференцията

" На 23 февруари България изрази подготвеност да подари своята флотилия от изтребители МиГ-29 на Украйна ", написа в отчета. В документа това е оценено като предизвикателство, защото би оставило България без изтребители, с цел да извършва задачите си за защита на въздушното пространство, до момента в който не бъдат доставени създадените в Съединени американски щати F-16, " което е след най-малко година “.

На процедура със сегашните си изказвания, президентът прави опит да се дистанцира от изложената позиция на Съединени американски щати.

В същият ден на появяването на американските изказвания и след 5-часово мислене, най-после МО излезе с публично известие. по тематиката, което не отхвърляше по този начин извънредно, както президента, изказванията на CNN и Пентагона.

В него се твърдеше, че " Министерството на защитата не е провеждало диалози за безплатно даване на български изтребители МиГ-29 на Украйна " както и, че " сходно решение би довело до недостиг от качества, което е в несъгласие с Конституцията на България и Закона за защитата и въоръжените сили ".

България е предложила преди два месеца да даде бъзвезмездно своите изтребители МиГ-29, твърди CNN, като се базира на свръхсекретен отчет на Пентагона, който е бил част от изтеклите онлайн документи " На 23 февруари България изрази подготвеност да подари своята

 

В същото време обаче се отбелязваше, че в " осъществяване на решението на Народното събрание от края на 2022 година Министерството на защитата поредно организира диалози за опциите за осъществяване на така наречен „ триъгълни покупко-продажби “, за подмяна на част от наличното въоръжение със съвместимо такова от съюзни страни, без да се позволява загуба на качества ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР