Не само аз, но и деканът на Юридическия факултет не

...
Не само аз, но и деканът на Юридическия факултет не
Коментари Харесай

Ректорът на СУ и деканът на ЮФ не знаели, че Петър Илиев съществува |

Не единствено аз, само че и деканът на Юридическия факултет не знаехме освен за случая - не знаехме, че съществува.

Така ректорът на СУ и евентуален кандидат-президент на ГЕРБ отговори на въпрос за какво университетът години наред е толерирал учител плагиат. Юристът Петър Илиев - учител по конституционно право в Алма матер, бе препоръчан за министър на правораздаването от Слави Трифонов и около номинацията му избухна скандал за плагиатство, поради което университетът го уволни.

Тази заран проф. Герджиков приказва за малко пред публицисти преди откриването на академичната година в СУ. Той посочи, че в детайли на въпроси за кандидатурата си ще дава отговор след два дни, когато ще бъде показан инициативният комитет по издигането му. Ректорът отхвърли да назове и името на претендента за вицепрезидент, с който ще се яви на изборите на 14 ноември.

" Приех предприемчив комитет да издигне моята кандидатура да бъда президент на България. Смятам, че мога да бъда потребен и че имам качествата да въплъщавам единството на нацията. Работил съм на няколко места - в организации, които са комплицирани. Аз съм ректор на най-големия и комплициран български университет. Аз съм ръководител на Съвета на ректорите и опитът ми от там за това да уравновесявам сред хора с разнообразни ползи, тъй че всички да се почувстват задоволени от някакъв обективен резултат, е огромен. Затова единствената ми обосновка е в този миг, в който политическото и общественото тяло е разпокъсано, да оказа помощ за обединяването на всички партии и всички българи. "

Герджиков разяснява, че ще взе участие във вота не поради поста, какъвто си имал, а с цел да бъде обединител. Щял да одобри поддръжка от всяка една партия. На въпрос кой го издига, той сподели, че е разговарял с хора от дясното и дясноцентристкото пространство, а през последната седмица е научил, че ГЕРБ биха подкрепили кандидатурата му.

Преди пет години професорът още веднъж бил поканен " от една от най-големите партии " за претендент за президент, сподели още той, без да назове името ѝ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР