Не съм виждал НАТО по-силна и единна, заяви министърът на

...
Не съм виждал НАТО по-силна и единна, заяви министърът на
Коментари Харесай

Лойд Остин: Не съм виждал НАТО по-силна и единна

Н е съм виждал НАТО по-силна и единна, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин в централата на алианса в Брюксел, където дойде за присъединяване във втория ден от съвещанието на своите сътрудници. Основното ни внимание е ориентирано към подобряването на отбранителните качества на пакта, добави той.

Знам, че споделяте възмущението ни от събитията в Израел и решимостта ни да поддържаме страната в правото ѝ на самозащита, обърна се той към генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Очаквам през днешния ден да обсъдим решенията, взети на срещата на пакта във Вилнюс, добави Остин.

Good morning from HQ. I look forward to great discussions with my NATO defense counterparts as we work together to strengthen the alliance, advance mutual goals, and ensure our collective defense and security.
— Secretary of Defense Lloyd J. Austin III (@SecDef)
Столтенберг приветства напъните на Съединени американски щати в помощ на Украйна. По неговите думи приносът на страните от Европейски Съюз и Канада също е значителен. Генералният секретар посочи, че на днешното съвещание ще продължи разискването на въпросите, свързани с Украйна, както и с ситуацията в Косово и Ирак. По неговите думи тази заран министрите ще научат най-нови данни за събитията в Израел от израелския министър на защитата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР