Не съм си правил отвод, но не участвах в заседанието

...
Не съм си правил отвод, но не участвах в заседанието
Коментари Харесай

Бивш министър на Радев удари кабинета: Имаме легална корупция, много сме смели с меморандумите, но трябват постижими цели

" Не съм си правил отказ, само че не участвах в съвещанието за оставката на Иван Гешев, с цел да не съм страна. За мен въпросът не е бил комплициран и за мен въпросът беше явен. Процедурата към този момент зависи от новия правосъден министър. Преценката е на изпълнителната власт. Не желая да върша предвиждания. Този Висш съдебен съвет е в края на своя мандат. Ако Народното събрание желае новият му състав да свърши качествено работата си, ще би трябвало доста време ". Това съобщи някогашният длъжностен министър Янаки Стоилов, който стартира процедура по свалянето на основния прокурор Иван Гешев.

" Проблемът за корупцията е доста значим. Освен престъпна, имаме и легална от хората, които я толерират във властта. Тя може да се пресече, когато се пресекат закони, които не разрешават да се опрощават милиони. Много сме мощни, когато заявяваме, че вършим нещо с меморандум. От 20 години страната ни не прави нищо с нуклеарните мощности. Трябва да си слагаме постижими цели и Министерски съвет да следва поредни стъпки за промени в конституцията, тъй като не е лековата тематика. Конституционният съд не би трябвало да бъде превръщан в омбудсман ", сподели още Стоилов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР