Не съм поддържал контакти с Божанов. Не съм посещавал заведение

...
Не съм поддържал контакти с Божанов. Не съм посещавал заведение
Коментари Харесай

Съдия Георги Ушев: Не съм поддържал контакти с Мартин Божанов

" Не съм поддържал контакти с Божанов. Не съм посещавал заведение с стеснен достъп, в което се влиза с карти. "

Това съобщи Георги Ушев, арбитър в Софийския апелативен съд, някогашен ръководител на Специализирания углавен съд и Апелативния Специализиран углавен съд - при чуване във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов-Нотариуса.

Ушев отхвърли да знае за съществуването на групи за въздействие в Специализирания углавен съд и в Специализирания апелативния съд.

Ушев дефинира и като погрешни изказвания на Веселин Денков и Ивайла Бакалова, които обявиха пред депутатите в комисията, че точно Ушев е разглеждал множеството ограничения за неотклонение на Денков. " Удостоверявам всичко, което споделям документално. Според нечии показа очевидно е трябвало да скоча в отбрана на обвинения. В името на какво би трябвало да върша това? По силата на каква логичност? С какво е по-различен този обвиняем от останалите. " - попита риторично той.

По думите му не е редно този обвиняем и неговите доближени лица да се изричат като последна инстанция и то в българския парламент. " Това е правосъдна активност, в която даже Народното събрание не може да се намесва ", акцентира Ушев и се обърна към депутатите в комисията с думите да се замислят ни са ли въвлечени в " развой по изпирането на този обвиняем. "

От своя страна Настимир Ананиев от ПП-ДБ изясни, че връзките сред Мартин Божанов-Нотариуса и Петьо Петров-Еврото излизат на доста места. " Опитваме се да разберем оптимално обществено и да получим тази информация. Много е мъчно институционално да получим информация. За страдание, имаме отводи от разнообразни институции да ни се даде информация ", показа депутатът и изиска да знае дали Ушев е познавал Петьо Петров-Еврото и ходил ли е в ресторант " Осемте джуджета. "

" Не съм ходил в " Осемте джуджета ", безапелационен е Ушев. Той заяви, че е виждал Петьо Петров-Еврото, само че отхвърли да е имал контакт с него. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР