Не съм оптимист за бързото решаване на скандала между Великобритания

...
Не съм оптимист за бързото решаване на скандала между Великобритания
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Няма да се стигне до война между Лондон и Москва, но се върнахме в годините на Студената война

Не съм оптимист за бързото решение на абсурда сред Англия и Русия. Там са намесени и се обслужват доста ползи на Великите сили. Интерсното в тази ситуация е, че Германия и Франция реагириха доста остро и поддържаха изрично Лондон, което ме навежда на мисълта, че знаят повече детайлности по случая. Отравянето на Сергей Скрипал е единствено капката в чашата, тъй като връзките сред Англия и Русия ескалират от няколко години.

Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 някогашният шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров. "България е детайл от това напрежение, без значение дали желаеме или не. Не имам вяра на изказванията на английските вестници, че ще гоним съветски дипломати. Понякога се случват такива неща и публицистите биват подведени, с цел да се обслужат избрани ползи. България може да търпи негативи в този скандал. Говоря за обстоятелството, че можем да бъдем възпрепятствани за решаването на противоречиви въпроси, като един от тях е енергийната ни взаимозависимост от Москва ", разкри Гяуров.

"Трябва да забележим кой има интерес от отравянето на Скрипал. Една седмица преди изборите наподобява, че Русия има минимален интерес. Има и другата позиция обаче. С този скандал се сплотява цялото съветско общество против външния зложелател. Аз не настоявам, че това е вярната версия. Руското общество страда от доста дефекти. То е гладно, оскъдно, стопанската система не върви. Точно заради тази причина е нужен външен зложелател. Не имам вяра че ще се стигне до война, само че сигурно се върнахме в годините на Студената война ", сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР