Не съм наясно с документацията. Нито съм в ДАНС, нито

...
Не съм наясно с документацията. Нито съм в ДАНС, нито
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кирил Петков експулсира 70 души от руското посолство, а ДАНС имаше данни за 15

„ Не съм наясно с документите. Нито съм в ДАНС, нито съм ръководещ. От наблюденията в работата ми с Кирил Петков знам, че той нормално лъже по тематика на ДАНС. Знам, че предходният път, когато изгониха половината съветско посолство – това беше по негово предпочитание. ДАНС тогава споделиха, че имат сведения за към 15 души, които правят шпионска активност.

 

Но той сподели: „ Не ме интересува, изгонете 70 души ”. Аз бях на срещата, на която извикахме шефовете на ДАНС, НСО и Военно разузнаване. Поканихме и Кирил Петков в Народното събрание, когато стана тази история. И те описаха за това заседание на Министерски съвет, което не се е протоколирало. Дойдоха и ръководителите на ПГ в кабинета на ръководителя на Народно събрание и описаха какви са били настояванията на Кирил Петков. Как са били принудени да изгонят всевъзможни хора – бавачки, чистачки, бояджии, какво се сетите, с цел да му създадат броя. Затова когато Кирил Петков приказва за ДАНС – би трябвало да ви светне една огромна алена лампа в главата.

 

Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” ръководителят на ПГ  на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, разяснявайки рецензиите на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков към ДАНС на фона на шпионския скандал с съветските духовници.

 

На въпрос ДАНС прави ли си работата, в случай, че има данни за 15 шпиони, а се гонят 70 души, Йорданов при предходното експулсиране на хора от съветското посолство „ министър-председателят Кирил Петков, не си е приключил работата ”.

 

„ Аз не съм действен служащ. Но допускам от филмите, които сме гледали, че кат знаеш кои са шпионите, би трябвало да ги следиш, с цел да видиш с кого имат срещи. няма посолство, което да няма агентурни хора, Включително и нашата страна има такива. Искам да кажа,ч е нормално ги наблюдават, с цел да видят с кого от съответната страна се срещат ”, акцентира той.

 

И добави: „ Гадният разузнавач, този, който би трябвало да преследваме, е този, който предава личната си страна. А в тази ситуация с съветските свещеници – нямам визия. тъй като не съм от ДАНС, не съм и от другата страна. Но по принцип, когато посягаш на нещо, обвързвано с вярата, би трябвало да си подготвен да си понесеш следствията, тъй като хората там не разсъждават разумно. там е прочувствено ”.

 

Той разяснява и концепцията за промени в службите. " Нние казахме, че тази концепция е тъпа. Защото да обединиш военно разузнаване с другото разузнаване е неуместно. Няма го на никое място по света. В Америка да речем, има 17 разследващи служби и те не са обединени. Работят в конкуренция. И също така, военачалник Атанасов, по този начин нареченият военачалник Атанасов - той е човек, който би желал той персонално да управлява службите. Нямате показва каква амбиция беше да става началник на комисията за СРС-тата. Всеки един парламент, в който аз съм бил. Там има фиксация. Предложението, което той направи - граничат с готовност за цялостен надзор. Аз тирани не обичам ", безапелационен е Йорданов. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР