Не съм казвал, че президентът Румен Радев лъже за цената

...
Не съм казвал, че президентът Румен Радев лъже за цената
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: ДДС-то излиза и влиза в държавата, не е важно за цената на Ф-16

Не съм казвал, че президентът Румен Радев лъже за цената на самолетите, споделих, че не знам от къде излезе тази информация за цена от 3 милиарда и половина. Знам какви са офертите - 2 милиарда и 200 млн. лв. за F - 16. ДДС-то излиза от единия джоб на страната и влиза в другия и в тази ситуация не следва да му се обръща внимание.
Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов, в предаването “Лице в лице” по бТВ.

Той изясни, че цената действително даже е понижена, тъй като е понижен броя на ракетите, които ще влязат в оборудването. 13, 16 ракети са извънредно малко в виталния цикъл на един аероплан. Опитвали сме се да намерим финансов баланс. Ракети ще се купуват непрекъснато. Част от боеприпасите също сме минимизирали, изясни той.

Каракачанов изясни още, че е по-малък и броят на водачи, които ще бъдат подготвени и това също е понижило цената. Според него е допустимо цената да бъде намелена с още 100 милиона.

" Ние ще се опитаме да понижим тази цена, като това няма да е за сметка на качеството на самолетите ", акцентира Красимир Каракачанов.

Когато закупиш един аероплан, би трябвало да инвестираш и в инстрактура, а тя е скъпа. Самолетът не е трабант, който можеш да паркираш на всички места. Хангарите са разнообразни типове, сподели Карачанов.

Без обучение огромна част от циганското население не може да си откри работа, Като не си намира работа, стартира да краде, сподели Каракачанов, разяснявайки концепцията за прекъсването на циганизацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР