Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание

...
Не съм извършил никакво престъпление и затова нямам никакво колебание
Коментари Харесай

Веселин Марешки с първи думи за присъдата си

Не съм направил никакво закононарушение и по тази причина нямам никакво съмнение и терзание. В какво ме упрекват де факто - в това, че съм съдействал да се унищожи една противозаконна сграда – т.е. желал съм да се съблюдава законът! Това декларира водачът на партия "Воля " и зам.-председател на 44-тото Народно заседание, откакто стана ясно, че е получил ефикасна присъда от Варненския апелативен съд.

Политикът бе наказан за рекет и изнудване на 4 години затвор при общ режим. На Марешки бе наложена и санкция от 8 хиляди лв.. Заедно с Красимира Колева той е приет за отговорен за това, че през 2014 година са рекетирали Асен Миланов да заплаща ежемесечно 10 хиляди лв., като са го заплашили с разрушение на стопанисваното от него заведение и със основаване на спънки и прекратяване на комерсиалната активност. Деянието било съпроводено с заличаване и разваляне на имущество.

"Бях замесен в цялата история, тъй като желаех да оказа помощ на човек, който беше смачкан от хора с пари, с връзки, с бездействието на прокуратурата. Тя имаше изключителна упоритост да бъда наказан, като в този си блян не се посвени да набеди арбитър, че желал да вземе рушвет по делото, само че когато съдията беше оневинен, на прокурора нищо не му се случи. Това приказва доста за метода на работа. Нелепо е да се твърди, че съм желал да получа от някого 10 хиляди лв. и то посредством закани или противозаконни дейности. Обемът на бизнеса ми- и аптеките, и бензиностанциите, демонстрира, че такова изказване е повече от несериозно! ", показва зам.-председателят на Народно събрание.

"Смятам, че моментът за постановяване на тази присъда е селекциониран съзнателно, с цел да може в европейския отчет на 23 –ти септември да се уточни, че България доста сполучливо към този момент осъжда т.нар.олигарси или хора с бизнес, които прокуратурата афишира за такива. Явно съм им доста комфортен сега - от една страна едни ме афишират за непосредствен до властта, тъй като съм бил подкрепил по някакъв метод самодейност на ГЕРБ. Но въпреки това - ВОЛЯ постоянно е била съпротива и по никакъв метод не взе участие в ръководството, т.е. ние не сме тяхното „ галено” дете - други са тези, които от години се натискат за тази роля. Явно някой желае да послужим за жертвоприношение и на наш тил да се показват някакви „ успехи”, показва водачът на "Воля ".

"Адвокатите ми ще апелират в законовия период. Няма да се поддам на следващия опит за напън. Господ от горната страна гледа! Вярвам, че истината ще спечелва! ", безапелационен е политикът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР