Не съм изричал фразата: Иване, кажи си.... Тя увисна от

...
Не съм изричал фразата: Иване, кажи си.... Тя увисна от
Коментари Харесай

Президентът Петър Стоянов отрече: Не съм изричал тази фраза!

" Не съм изричал фразата: " Иване, кажи си... ". Тя увисна от едно мое изявление към Иван Костов, което беше ориентирано най-много към поддръжниците му. Казах: " Иване, те ще те схванат, в случай че сториш в този момент това, имаш всички шансове да запазиш освен личния си престиж, а престижа на Съюз на демократичните сили, което е няколко пъти по-важно, както и престижа и престижа, който ние всички дружно и с цената на големите ограничения на българските жители изградихме дотук. "

Това съобщи президентът Петър Стоянов на представянето на документалния филм за него на Българска национална телевизия - " Петър Стоянов. Свободният президент ", който ще се излъчи на 17 май от 23,00 часа.

" Ще опиша по какъв начин тъкмо се появи тази фраза. По това време ми оповестиха, че в структурите ни се приказва, че съм направил обществено изказване, с което съм атакувал непосредствено Иван Костов и Съюз на демократичните сили. Но не, беше тъкмо противоположното. Аз бях в Германия, когато ми се обади персонално Костов, с цел да ми каже, че Богомил Бонев, по това време уволнен от Костов вътрешен министър, желае да направи надали не прелом и да смъкна Иван Костов, като сформира ново държавно управление. Казвам го напълно непосредствено. Още на аерогарата ме посрещнаха нашите публицисти и аз споделих: " Категорично се опълчвам против всевъзможни опити да бъде свалено Съюз на демократичните сили и да бъде накърнена репутацията му, стоя зад Иван Костов и зад държавното управление. Аз желая от Иван Костов да прояви кураж и увереност и самокритичност и оптималната искреност към българските жители, да изясни. Уви, увисна някаква фраза: " Иване, кажи си... ", и до такава степен, която в действителност в никакъв случай не съм произнасял ", посочи Петър Стоянов.

Той показа най-голямата си болежка - не бил подсилен от " своите " за втория си мандат като президент на страната. " Загубих изборите, тъй като избори се печелят с партии или с доста пари. Най-добре и с двете. Аз обаче нямах нито едно от двете. Нито една българска партия не ме поддържа и което е най-голямата ми болежка, че моята партия Съюз на демократичните сили не ме поддържа ", сподели тъжно Стоянов.

Малко преди изборите за президент обаче той направи и друго послание, което бе " на ръба " на неговите конституционни пълномощия.

" Така е. 10 дни преди изборите, които Съюз на демократичните сили загуби от Национална движение „Симеон Втори", знаем, аз като президент би трябвало да бъда надпартиен, само че споделих на висок глас, че България има потребност да бъде ръководена още един мандат от Съюз на демократичните сили. Т.е. аз поддържах напълно изрично Съюз на демократичните сили ", спомни си Стоянов и заключи: " Но по този начин било писано, по този начин се случи. Помня по какъв начин хората към мен в изборната нощ плачеха след моята загуба и знаете ли, достоверното дясно, което те представляваха като интелигентни и отворени хора, в никакъв случай към този момент няма да се възвърне и до момента не се възвърне. И това беше историческа неточност ", счита президентът, написа " България през днешния ден ".

Той обърна внимание, че предишното е извънредно значимо, само че и това да внимаваме на какво имаме вяра през днешния ден. " Заливащите ни подправени вести, цинизмът, с който се сервират множеството неща, протичащи се у нас и отвън нас - това е за да бъдат заблудени огромни пластове от обществото. Лековерието, с което нашите съграждани се отнасят към тези неистини, ме визира персонално ", сподели Стоянов.

На събитието за показване на кино лентата за него бяха още Филип Димитров, Соломон Паси, Илко Семерджиев, Иван Гарелов, Богдана Карадочева, Васил Найденов, Кирил Маричков, издателят на " 24 часа " Венелина Гочева и доста други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР