Не съм имал разговор със Слави Трифонов, а с Николай

...
Не съм имал разговор със Слави Трифонов, а с Николай
Коментари Харесай

Проф. Николай Денков: Има индикации за толерантност за деца със симптоми на ковид

Не съм имал диалог със Слави Трифонов, а с Николай Василев и Тошко Йорданов. Смятах, че ще имаме поддръжка от финансовото министерство. Всичко друго са единствено приказки.

На този стадий няма причина да променяме ограниченията, има леко нарастване на % карантинирани учители и възпитаници. Това не ни успокоява. Тези епидемии се разрастват като пожар. И е значимо да се съблюдават ограниченията в учебно заведение. За страдание, тук имаме известни терзания. Трябва да се съблюдават ограниченията на открито. Поразен съм от безотговорността на хората на открито. Третото е значимо - не би трябвало да има компромис към дете със признаци. Има индикации за приемливост към деца със признаци на коронавирус. Учителите би трябвало за знаят, че в случай че има индикация за болест, децата неотложно да се изведат от клас и да се уведомяват родителите. Задължително би трябвало да се извърнат и към РЗИ. При връщане би трябвало да има гаранции от РЗИ, че детето не е болно. То би трябвало да се изследва, с цел да е безвредно за останалите деца. Чувам, че казусът се неглижира. Не може да има подценяване, това е сериозна болест. И който ви споделя противоположното, значи лъже.

Няма напън върху учители да се имунизират. Има информация, че имунизирането понижава доста вероятността от по-тежко заболяване и вероятността от летален излаз. Говорим за значими резултати от имунизациите. В други страни имунизирането на учители стана наложително. Натиск ли е, че пускате реклами, че това е потребно за хората?

Има опция за постоянни проби за децата. Но ние не можем да ги тестваме, в случай че родителите им не са съгласни. Поставили сме условие, че би трябвало да са съгласни 90 % от родителите.

Ако дете е контактно, то се карантира и минава в електронна среда. Ако е болно, то всички деца, които са били в непосредствен контакт, минават на електронно образование. При 10 % деца със признаци на коронавирус в едно учебно заведение, тогава минаваме или на ротационен принцип, или на отдалечено образование. По същия метод е с учителите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР