Не съм чувал някой да получава заплата, а той да

...
Не съм чувал някой да получава заплата, а той да
Коментари Харесай

Минеков: Пълно нещастие е министерството на културата

" Не съм чувал някой да получава заплата, а той да връща след това пари на министъра ", това съобщи някогашният длъжностен министър на културата проф. Велислав Минеков пред " Евроком " във връзка обвиняванията, които му бяха отправени от Вежди Рашидов.

" Този януари единствено като ДМС-та Министерството на културата е изплатило 295 хиляди лева Дали някой отива при министър Атанасов да му дава пари поради това... ", попита той.

" Има закон за държавния чиновник и той не може да бъде прескочен. Министърът би трябвало да е глупак, с цел да се занимава със заплати. Седем години заплатите не са вдигани, по този начин както в другите министерства. Нито с 5, нито с 10%. Не можах да намеря чиновници за бюджет и финанси ", описа той за компликациите през своя длъжностен мандат.

По думите му към момента има липса на фрагменти за структурите в Министерството на културата.

" Липсват хора, цялостно злощастие е това министерство ", безапелационен беше той.

Минеков съобщи, че е дал цялостен доклад на Стефан Янев за свърешното по време на неговия мандат като длъжностен министър на културата.

" Това е тормоз от партия ГЕРБ ", безапелационен беше той по отношене на нападките на Вежди Рашидов.

" Аз имам един парцел и това е моето ателие от 65 км. км. Никой не ми предлага апартамент на дупка или на зелено. Никой за седем месеца не ми предложи нищо. Това е тормоз, а хората които сме пострадали от това, се обърнахме към Европейската комисия и Европейският съд по правата на индивида ", акцентира Минеков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР