Не съм аз човекът, който проби системата на НАП, заяви

...
Не съм аз човекът, който проби системата на НАП, заяви
Коментари Харесай

Кристиян Бойков ексклузивно пред bTV: Имаше неудобни въпроси и леки заплахи

Не съм аз индивидът, който проби системата на Национална агенция за приходите, съобщи в извънредно изявление за bTV Кристиян Бойков, упрекнат за хакерската атака против организацията.

След задържането описа, че получил нещо като нервозен срив.

„ Има защо да съм обезпокоен, тъй като цяла България се е обърнала против мен. Конкретно за случая не се тормозя толкова”, сподели в " Тази заран " той.

Той прекара 72 часа в ареста. Кристиян Бойков описа, че е имало „ неуместни въпроси и леки заплахи” по време на задържането.

„ Не мога да приказвам в конкретика, само че имаше закани. Всичко това е разказано и когато му пристигна времето, съдията ще ги прочете”, разясни той.

Настоявали са да си признае всичко.

Кристиян Бойков описа още, че когато от ГДБОП му поставили белезниците се тормозил извънредно доста. Акцията в офиса на компанията, където работи, траяла към седем часа. Иззет е един длъжностен компютър и два персонални.

По думите на Кристиян Бойков ГДБОП стига до него след получен сигнал, само че съобщи, че няма право да споделя повече информация. Според него офанзивата не е съответно против него, а против компанията, в която работи.

„ Резултатите върху компанията са тъкмо такива. От една седмица сме като под обсада”, разяснява работодателят му Георги Янков.

„ Не бих се нарекъл магьосник, както сподели министър председателят. Аз съм просто един 20-годишен ученик”, сподели Кристиян Бойков.

През 2017 година, още като възпитаник, той е проби отбраната на уеб страницата на МОН. Случаят тогава закупи и медийна гласност, като от ведомството даже го поканиха да взе участие в процедурите по запазване и предпазване на информацията.

„ Опитах да предупредя МОН, че уеб сайтът им не е защитен”, изясни Кристиян.

Кибератаката против Национална агенция за приходите НАП пуска приложението за инспекция на изтеклите персонални данни Кибератаката в Национална агенция за приходите: Могат да спрат някои електронни услуги от организацията Шефът на задържания за хакерската атака на Национална агенция за приходите: Няма да разкодираме компютъра му за ГДБОП ИТ специалист: Няма орган и хора, които да одитират системите на страната Томислав Дончев: Кибератаката на Национална агенция за приходите има за цел да клати държавното управление Национална агенция за приходите пуска приложение за инспекция на изтеклите персонални данни За какви злоупотреби могат да бъдат употребявани персоналните ни данни След хакерската атака: Национална агенция за приходите спря и регистрацията на касови апарати Горанов нямал визия, че живее на един адрес с обвинявания за хакването на Национална агенция за приходите Борисов за Национална агенция за приходите: И на Централно разузнавателно управление на САЩ файловете отвориха Горанов: Директорът на Национална агенция за приходите е в заплатен отпуск, надали си изкарва добре Михаил Константинов: Не е прониквано в архива на Национална агенция за приходите, пробивът е левашки Светлин Наков: Файлът, уличаващ хакера Кристиян, най-вероятно е бил подправен Защитата на Кристиян: Да смъкват обвиняванията, в случай че желаят и той да търси хакера на Национална агенция за приходите Изтеклите от Национална агенция за приходите данни на българите може да костват 200 млн. $ на черния пазар От Национална агенция за приходите признаха – не са правили проби за накърнимост на системите си Обвиняемият за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите излиза от ареста Правят одит на осведомителните системи на Национална агенция за приходите НАП приготвя приложение за инспекция на изтекли персонални данни Експерт: " Плячката " от сървърите на Национална агенция за приходите може да коства повече от 0 млн.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР