Не са открити замърсявания на въздуха след аварийна ситуация в

...
Не са открити замърсявания на въздуха след аварийна ситуация в
Коментари Харесай

РИОСВ не откри замърсяване на въздуха след авария в завод във Варна

Не са открити замърсявания на въздуха след спешна обстановка в,,Агрополихим " АД . Това оповестиха от пресцентъра на Регионалната ревизия по околна среда и води (РИОСВ) във Варна, представени от Българска телеграфна агенция.

Проверката и осъществена вследствие на получено съобщение в екоинспекцията и сигнали за вероятно замърсяване на атмосферния въздух . Тя е била взаимна и е осъществена със силите на Регионална инспекция за опазване на околната среда и и Регионална лаборатория - Варна към Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС). Инспектиран е регионът над с. Страшимирово, общ. Белослав и в кв. " Повеляново " в Девня.

В хода на инспекцията са взети проби за качеството на атмосферния въздух с инсталация за експресно установяване на замърсители на границите на най-близко разположените жилищни здания в с. Страшимирово и в квартал " Повеляново ", при които не са регистрирани стойности над алармените прагове по замърсителите в обсега на анализатора.

Припомняме, че на 1 декември е спрян спешно завод " Азотна киселина " на на " Агрополихим " АД . Причината за това е задействана блокировка 1 по логичност за сигурност на цеха, при която производството стопира автоматизирано , допълват от Регионална инспекция за опазване на околната среда. След разбора на аргументите е открита дефектирала платка за входно-изходни сигнали на системата за ръководство. Дефектната платка е сменена с нова и са стартирани пускови интервенции на цеха. В момента на инспекцията пусковите интервенции са в ход, а всички останали съоръжения и уреди са в естествен софтуерен режим, прецизират от екоинспекцията.

От изисканата информация от автоматизираните системи за премерване за лични непрекъснати измервания на завод " Азотна киселина ", завод " Торове " и завод " Троен суперфосфат и сложни торове " в завода е станало ясно, че не са регистрирани превишения на нормите за възможни излъчвания по следените замърсители на атмосферния въздух. Извършена е инспекция на данните, измерени от Автоматична измервателна станция (АИС) " Изворите " в Девня, при която се откри, че няма регистрирани превишения на пределно допустимите концентрации по следените замърсители на атмосферния въздух, допълват от екоинспекцията.
 Извънредно ревизират въздуха в Русе
Извънредно ревизират въздуха в Русе

След голям брой сигнали през септември месец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР