Не са два танкера, издирват се поне десет до края ...

Не са два танкера, издирват се поне десет до края

Делян Добрев: Чирен е пълен само на 35%

Не са два танкера, търсят се най-малко 10 до края на годината, тъй като танкери няма, би трябвало газ. Чирен е цялостен единствено 35%, а Европа споделя, че лятото хранилищата би трябвало да са цялостни на 80%, а зимата на минимум 90%.

Това съобщи депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев във връзка енергийната рецесия и отводът им чуването на Кирил Петков и Александър Николов да бъде при закрити врата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По думите му Чирен не се цялостни, тъй като няма газ, а газът, с който го пълнят е най-скъпият.

„ Следващият длъжностен кабинет на Радев ще бъде изправен пред обстановка, в която физически няма да има газ и ще би трябвало да се вкара ограничаващ режим на газа в България”, счита Добрев.

Според него няма нищо секретно в това какъв брой ще коства и ще има ли въобще газ.

Добрев е безапелационен, че „ закриха съвещанието, тъй като не желаят да кажат, че цената скача с 32%”.

Депутатът акцентира, че лечебните заведения ще бъдат изправени пред избора да употребяват газ или да се върнат на нафта.

„ Цената за юли месец, която „ Булгаргаз” е изискал КЕВР да утвърди, е 186 лв. и стотинки — рекордна цена за България на всички времена”, съобщи още Делян Добрев. Според него ето това е, което съставлява смяната. „ Стигнахме до такава степен да останем без газ, тъй като държавното управление трябваше да вкара газ посредством посредници, поради техните интереси”, сподели той.

По думите му служебният кабинет на Радев може да направи заплащания в рубли за съветски газ, с цел да овладее обстановка доколкото е допустимо, оповестява БГНЕС

Източник: faktor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg