Не Русия е крайната цел на САЩ в играта с

...
Не Русия е крайната цел на САЩ в играта с
Коментари Харесай

Мария Захарова: Крайната цел на САЩ в играта с Украйна не е Русия, а Китай

Не Русия е крайната цел на Съединени американски щати в играта с Украйна, а Китай. Това съобщи в изявление за ТАСС представителят на съветското външно министерство Мария Захарова. Според нея във Вашингтон са мощно раздразнени от икономическия напредък на Поднебесната.

Захарова подберта още, че мирните начинания за споразумяване на украинския спор, препоръчани от разнообразни страни, съдържат хрумвания, които биха могли да сработят. Тя отговори утвърдително на въпрос дали има изпълними хрумвания в проектите за мир, препоръчани от други страни.

" Благодарни сме на всяка страна, на всяка страна или социална фигура - ​​защото доста начинания бяха препоръчани персонално от видни фигури, интернационалисти; признателни сме на всеки, който приказва за мир, който приказва за спокойно споразумяване и който желае да бъде потребен по този въпрос ", уточни Захарова.

" Има забавни хрумвания, които може да проработят. Има хрумвания, които са в синхрон с нашия метод, като да вземем за пример китайската самодейност ", продължи тя.

Захарова акцентира, че главният проблем е, че сходни начинания се блокират " от режима в Киев, който си забрани " да води каквито и да било договаряния с Русия.

" Всичко това беше блокирано от украинския президент Володимир Зеленски, тъй като тази идея беше изложена от Вашингтон. Вашингтон преследва концепцията " убийте допустимо най-вече руснаци ". Тя беше изразена от видни представители на политическата върхушка на Съединени американски щати, като някогашния президент на Съединени американски щати Джордж Буш-младши и сенатор Линдзи Греъм ", означи Захарова.

Говорителят на съветското външно министерство добави, че Вашингтон се придържа към концепцията за цялостно международно владичество и стратегическо проваляне на Русия.

" Те говореха за това и го дефинираха като разчленяване. Но в този момент по някакъв метод се пробват обществено да се върнат обратно - имам поради направени по-рано мнения и концепции от страна на американски дипломати - защото към този момент настояват, че това не е разчленяване на Русия, а наказване ", означи тя.

Захарова акцентира, че въпросът не е за същността на препоръчаните начинания, а за неспособността на Украйна да върви към мир заради възбраната от страна на Вашингтон. По нейни думи Съединени американски щати имат напълно друго виждане за бъдещето на Украйна.

Захарова съобщи, че Съединени американски щати нямат интерес от една процъфтяваща и все по-независима Украйна, защото гледат на тази страна като на инструмент за въздействие върху Русия и района като цяло.

" Следователно виждаме съответната проекция върху Китай и Европейския съюз ", продължи тя. " Това е по този начин, тъй като Русия въобще не е крайната цел за Вашингтон в тази игра. Тяхната цел несъмнено е Китай, тях (САЩ - б.р.) ги влудява темпът на стопански напредък на Китай, с тяхното софтуерно развиване, с техния самостоятелен курс, с техните благоприятни условия, с тяхната увереност, с тяхното подписано партньорство с други страни ", посочи Захарова.

" Освен това те (САЩ - б.р.) унижават и основават проблеми на Европейския съюз, а ги считат (ЕС) за надеждни сътрудници, съдружници и скъпи другари ", добави Захарова.

Източници: news.bg, РИА Новости

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР