Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ откъде дойде. Меморандумът, който предлагаме,

...
Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ откъде дойде. Меморандумът, който предлагаме,
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ откъде дойде

Не разбирам свръхреакцията на ГЕРБ от кое място пристигна. Меморандумът, който предлагаме, е покана за договаряния, а не ултиматум. Това сподели Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “ в ефира на бТВ.

Снощи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел съобщи, че няма да подпише „ така наречен меморандум “ и ясно се заприказва още веднъж за избори.

„ Ние не поставихме ултиматум на сътрудниците от ГЕРБ, в противен случай – поканихме ги на диалози върху съответна преговорна рамка. Още в първите 10 реда на меморандума е записано, че това е предложение за договаряния “, безапелационна е Бориславова.

Бориславова е безапелационна, че от „ Продължаваме промяната “ не слагат ултиматум, а канят на договаряния за механизъм, за който упорстват месеци наред.

На въпрос какво мисли за срещата сред Спас Русев и Кирил Петков, Бориславова отговори по този начин: Тази среща не е направена в Банкя, не е в загадка стаичка, а е на публично място, където всеки може да мине и да чуе защо си приказват. Мога да ви уверя, че няма да одобряваме номинации на Спас Русев за медийните регулатори, а ще търсим най-хубавите фрагменти, които се употребяват с публично доверие.

Бориславова добави, че регулаторите би трябвало да бъдат изрично самостоятелни.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР