Не приех много леко начина, по който се оттеглихме от

...
Не приех много леко начина, по който се оттеглихме от
Коментари Харесай

Сълзите текнаха от очите ми. Състезанията винаги са били подаръкът за нас: Лаура Траатс за контузията и Световното в Япония |

Не одобрих доста леко метода, по който се оттеглихме от Световното и най-много повода, само че сега се усещам по-добре, споделя Лаура Траатс. Контузия на гимнастичката попречи на олимпийските ни шампионки от тима по художествена гимнастика да вземат участие в Световното състезание по художествена гимнастика. Вече в олимпийското село девойките схванаха, че без да имат шанса да се състезават, би трябвало да се приберат в България.

" Проблемът е с шийните ми прешлени. Имам дискова херния на врата, която на първата подготовка се обостри. Усетих неща, които не съм усещала до момента. Веднага се свързах с доктора на тима и той забрани да вземам участие. Категорична лекарска възбрана. Усетих мощна болежка във врата, която тръгваше по нерва на дясната ми ръка, която е главната - изхвърлям, хващам. Това е комфортната ми страна, дясната. Цялата ми ръка стартира да трепери и разбрах, че нещо не е наред. В началото не желаех да го демонстрирам на тима - споделя Лаура пред bTV. - Изкарахме и двете тренировки там, макар че виждах, че нещата не са по никакъв начин добре. Явно треньорите също са го забелязали. Аз приказвах единствено с доктора в действителност, той го е разискал с госпожа Раева, която по-късно ми звънна и сподели, че прекратяваме присъединяване си на Световното. "

Лекарят беседва с треньорите и решението е взето.

" Събраха ни Весела Димитрова и Михаела Маевска, викнаха ни в тяхната стая. Тогава звъннахме на госпожа Илияна Раева. Тя ни попита: " Как сте? Как се чувствате? ". Ние казахме, че сме добре. Тя просто сподели: " Звъня ви да ви кажа, че отхвърляме присъединяване на Световното. Докторът изрично не разрешава ". За мен беше доста тежко. Сълзите незабавно текнаха от очите ми. Това е непосилен труд. За нас надпреварите постоянно са били подаръкът. Тренировките са били тежката част. По време на тренировки ние сме преодолявали себе си. Госпожа Весела Димитрова ни е упражнявала - както споделя тя - за космонавти. Състезанието е било моментът, в който би трябвало да оберем плодовете на този труд. Когато пристигнеш на даденото съревнование и схванеш, че освен твоят труд, само че и този на целия екип, на целия тим отива напразно, е много тежко. "

Екипът обаче застава зад нея като един.

" Веднага усетих поддръжката и на девойките, и на треньорите. Казаха: " Да, по този начин би трябвало. Здравето е преди всичко ". Те знаеха, че откакто докторът на тима го е решил, той не е човек, който за щяло и нещяло ще каже: " Няма да участвате ".

Понякога ние, спортистите се хвърляме малко с главата надолу в такива неща. Точно в този миг би трябвало да послушаме лекарите и ето, че госпожа Раева сподели в тази обстановка какъв началник е тя, тъй като когато би трябвало да се реализират триумфи, тя постоянно е била безкомпромисна, постоянно тренировките ни са били под цялостна пара, само че ето, че когато нещата станат съществени, когато има заплаха, тя загърбва медалите, купите и триумфите поради нашето здраве. "

Направих ядрено-магнитен резонанс преди два дни, който потвърди, че решението да прекратим присъединяване си в международното е било вярно, добави Лаура.

" Когато имаме дадена цел, сме подготвени да минем през всичко, с цел да я реализираме. Нашата беше Олимпиадата, ние я постигнахме. Това международно състезание беше като бонус за нас, искахме да приключим кариерата си с него ", сподели още Лаура и добави, че и отсега нататък счита да се занимава с художествена гимнастика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР