Не предвиждаме затваряне на училищата цялостно. Ако трябва ще приложим

...
Не предвиждаме затваряне на училищата цялостно. Ако трябва ще приложим
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Няма да затваряме училища цялостно, ако трябва - само локално

Не предвиждаме затваряне на учебните заведения изцяло. Ако би трябвало ще използван местни ограничения - там, където има клъстъри, както стана в Търговище, съобщи просветителният министър Красимир Вълчев. 
" Към момента инфектираните учители са 289 от началото на годината, а инфектираните деца от детски градини и учебни заведения са 286 деца. Процентът при учителите е 10 пъти по-висок в сравнение с при от учениците. Това удостоверява данните, че учениците по-рядко заболяват или в множеството случаи го карат безсимптомно ", добави още той. Според него при учителите няма висок предел на тревога, с изключение на в училищeто " Св. Седмочисленици " и нещастието с  
" Нормално е да има страхове, което може да ни накара всички повече да съблюдаваме главните правила. Към момента 8 на 1000 са карантинираните учители и възпитаници. Стойностите се усилват, само че даже да се усилят до 2-3 %, 97-98 % от системата ще продължи да учи непрестанно. Надяваме се динамичността от последните седмици да бъде пресечена ", добави Вълчев. 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР