Не предлагаме никакво ядрено оборудване на Украйна, нито на други

...
Не предлагаме никакво ядрено оборудване на Украйна, нито на други
Коментари Харесай

Не даваме на никого оборудването за АЕЦ Белене

Не предлагаме никакво нуклеарно съоръжение на Украйна, нито на други страни. Това пишат тази заран от Министерство на енергетиката с изказване на служебния министър Росен Христов.

Прессъобщението е във връзка заявки на първо място от страна на Българска социалистическа партия и " Възраждане ", че се вършат проекти да се даде оборудването за АЕЦ " Белене " на Украйна.

Министърът на енергетиката Росен Христов изрично декларира, че това са спекулации и служебното държавно управление няма да взема никакви сходни решения. На този стадий има единствено " проявен интерес от украинска страна ".

Росен Христов твърди, че подобен вид решение могат да се взимат единствено и само от парламент и служебното държавно управление не води непрозрачно такива договаряния.

От МЕ напомнят и препоръчаната от Росен Христов визия за електроенергийния бранш, в която са заложени построяването на 4 нови нуклеарни мощности - по два реактора на площадките и на АЕЦ " Козлодуй ", и на " Белене ". Освен това предишния месец депутатите задължиха държавното управление да построи нова мощ с американския реактор AP-1000 на площадката в централата в Козлодуй.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР