Не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, каза

...
Не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, каза
Коментари Харесай

БСП: Смяна на системата, мутрите и концесиите

Не предлагаме опция на ГЕРБ, а опция на системата, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на Националното заседание на партията, на което беше показана програмата за ръководство "Визия за България ", съобщи организация "Фокус ". Нинова разгласи, че партията се обръща към всички българи, като претендира, че ще постави завършек на прехода и ще очертае различен път за развиване на България.

Нинова прикани, който с каквито сили и пълномощия разполага, да се включи в този развой. Като виждане на партията тя уточни връщането на страната в стратегическите браншове за живота на българите – произвеждане, земеделие, енергетика, опазване на здравето, енергетика, обучение, обществени системи, просвета и просвета.При създаването на документа екипите са били посъветвани да не се стъписват пред имена и групировки, а да мислят за интереса на българина и за суверенитета на България, акцентира Нинова.

Безплатни детски градини и възбрана на концесии

"Не на джендър идеологията в българските учебни заведения – дано развиваме обичайно и електронно образование ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия. Тя добави, че за левицата фамилните полезности са по-скъпи от третия пол.

Нинова изиска просветителна система, приспособена и обърната към цифровото потомство. Според нея страната се е отдръпнала от образованието и науката и би трябвало си поеме ролята. "Предлагаме – безвъзмездни детски градини, един учебник за един клас в цялата страна. Общественият запас да отива за държавните и общински учебни заведения ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Част от програмата на Българска социалистическа партия е и прекъсване на разграбването на националните благосъстояния. Нинова разгласи, че изказванието, че страната е неприятен собственик се е изтъркало. "Разбира се, че ние сме за това да има равнопоставеност на държавната, общинската благосъстоятелност. Живеем в актуален свят, салдото беше тотално нарушен. Равновесието би трябвало да бъде възобновено ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Тя разясни, че тези стратегически обекти, които през днешния ден са неразрешени за приватизация, би трябвало да бъдат неразрешени и за концесия. "Концесиите на плажовете би трябвало да се отстранен, а на дървесина в държавните горски стопанства - да се забранят ", добави депутатът от левицата Петър Кънев.

Не на вноса на работна ръка

Нинова регистрира, че препоръчаният проект за развиване на промишленост и произвеждане има проблем, който може да го спъне и това е дефицитът на фрагментите. "Голяма неточност е да се счита, че мигрантите ще ни решат въпроса с работната ръка. Държавата върви по пътя на най-лекото противодействие. Нямаме – ще си внесем. Не, нямаме ще си произведем – български фрагменти и работна ръка ", разгласи Корнелия Нинова. Според нея страната би трябвало да влага в знанията и уменията на нужните фрагменти.

Нинова прикани за понижаване на Данък добавена стойност върху храните и въвеждане на таван на земеделските дотации, тъй като "десетина семейства в България владеят земеделската земя и получават най-високия % от дотациите ".

По отношение на влизането на България в Еврозоната Нинова посъветва, "да забавим ежедневното и непрестанно напиране да ни одобряват ". По принцип левицата подкрепяла този ход, само че без да се бърза. "Една България със лична стопанска система и със постоянна, обществена, здравна и просветителна система ще има друга тежест в общото европейско семейство ", е мнението на водача на левицата.

Обединяване на лечебните заведения по район

В региона на приходите визията на Българска социалистическа партия е за въвеждане на канара на прогресивно данъчно облагане. По отношение на пенсионерите, Нинова съобщи, че се търси диалог най-сетне да се преизчислят всички пенсии.

Левицата предлага във всеки район лечебните заведения да се обединят в холдингова конструкция и да се понижи Данък добавена стойност за медикаментите. Българска социалистическа партия желае също страната да се намесва в определянето на цените на медикаментите. За частните лечебни заведения пък се предлага да се отпишат от комерсиалния указател, да станат единствено лечебни заведения и тогава да получават пари от НЗОК.

Нормализиране на връзките с Русия и разговор с Вишеградската четворка

Според Нинова страната би трябвало да има външна политика с темперамент, стъпила на националния интерес. Тя сподели, че българският народен интерес изисква да възстановяваме връзките си Русия. "Българският народен интерес диктува уравновесена политика със Съединени американски щати, Европа, Русия и Китай ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова предложи за полемика тематиката за Вишеградска четворка. "Сигурна съм, че в този момент ще има доста бурна реакция против това, само че ви убеждавам, че единствено след една година две съперниците на този тип политики ще се убедят, че съм права ", разясни Нинова.

В умозаключение водачът на левицата заключи, че "Визия за България " събира единствено оферти. "Това са хрумвания, следва доста работа, с цел да могат те да станат национално единодушие по основни браншове за България и нашия живот. Идваме с тях при вас ", приключи Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР