Не правете никакви излишни движения когато сте върху дюшека във

...
Не правете никакви излишни движения когато сте върху дюшека във
Коментари Харесай

Спасители от Бургас съветват как да пазим децата си след трагедията на плажа в Елените

Не правете никакви непотребни придвижвания когато сте върху дюшека във водата, с цел да не се обърнете, предизвестява Веселин Илиев 

Надуваемите дюшеци елементарно се обръщат и животът на детето във водата може да се окаже заплашен. Това предизвести старши-спасителят Веселин Илиев от Северния плаж в Бургас. Той застана пред камерата на бТВ, с цел да разяснява нещастието в Елените. 

„ Вчера там се удави дете от Румъния. То е влезнало във водата с надуваем дюшек. Морето го е завлякло във вътрешността, а майка му, която е била и с по-малко дете, не е съумяла да реагира “, сподели водещият на „ Тази заран “ Златимир Йочев. 

„ Те са били на неохраняем плаж. Докато потърси и откри помощ, детето се е удавило “, добави той.

Според старши спасителят Веселин Илиев надуваемите дюшеци са рискови, тъй като и при най-малкото наклоняване на тялото, доста елементарно се обръщат и в случай че детето не умее да плува, се удавя. Това става за елементи от минутата, предизвестява той.

„ Ако сте във вътрешността с надуваем дюшек и няма кой да ви помогне, е значимо да се опитате да се задържите в центъра му. Не правете никакви непотребни придвижвания, с цел да не се обърнете. Викайте за помощ! Опитайте се да се придвижите към брега. Има два метода. Може с ръце, или с крайници “, сподели още Илиев. 

Колегата му Петър Русев, който също е старши-спасителят на Северния плаж в Бургас, пък предлага децата да имат надуваеми избавителни жилетки, с които не може да потънат. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР