Не посегнали въобще на потребителските данни, съхранявани в тяхДобивът на

...
Не посегнали въобще на потребителските данни, съхранявани в тяхДобивът на
Коментари Харесай

Хакери ползвали сървъри на Tesla за криптомайнинг

Не протегнали ръка изобщо на потребителските данни, съхранявани в тях

Добивът на криптовалута посредством клауд сървъри е доходоносно занятие

С взрива на виртуалните валути хакерите се пренасочиха от офанзиви с вируси за кражба на персонални данни и пари от банкови сметки към рандеман на криптовалута, или така наречен майнинг.

Обикновено престъпните „ копачи ” не построяват ферми за своя сметка, а употребяват непознато съоръжение, от време на време даже смарт телефони, както и персоналните компютри на редовите консуматори.

Наскоро на криптомайнинг офанзива беше подложена и облачната платформа на американския производител на електрически автомобили Tesla. Използвайки накърнимост в конзолата Kubernetes, хакерите интегрирали вирус от незнайни разработчици, оповестиха разнообразни софтуерни издания, включително The Verge.
още по тематиката
Вирусът е добивал криптовалута на сървърите на Tesla в продължение на към месец. Ако има добра вест в тази история, тя е, че хакерите са употребявали оборудването на Tesla единствено за криптомайнинг, без да протягат ръка на данните на потребителите.

Облачната система на Tesla се обслужва от Amazon Web Services, а пробивът е засечен от експертите по сигурност на RedLock. Според тях, добивът на криптовалута посредством клауд сървърите е доста по-ценен в сравнение с кражбата на данни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР