Не одобряваме професията на престъпниците, но се възхищаваме на всеки,

...
Не одобряваме професията на престъпниците, но се възхищаваме на всеки,
Коментари Харесай

Най-дръзките обири в историята

Не утвърждаваме специалността на нарушителите, само че се възхищаваме на всеки, който е извънредно добър в това, което прави. Затова ги има и филмите като „ Бандата на Оушън “ – оценяваме гениалността на измисления занаятчия апаш и си мислим, че такива неща стават единствено на кино. Оказва се, че не по този начин, както го потвърждават тези случаи:

5. Обир като от „ Глутница кучета “

Перфектно планувани кражби на диаманти нормално има единствено във филми като „ Глутница кучета “. Това евентуално се дължи на обстоятелството, че възможностите за триумф не са огромни, когато би трябвало да наемеш шестима случайни вида с цветущи прякори, които да работят дружно.

Въпреки това, през 2009г мафията в Лондон съумява да извърши подобен грабеж, че крадците от филмите наподобяват като дилетанти спрямо тях.

Планът, проведен и финансиран от незнайни незаконни босове, разчитал на Крейг Калдъруд и Аман Касай, които наели професионални гримьори, с цел да ги състарят. Двамата „ старци “ по-късно влезнали в бижутерия на Graff Diamonds и се престорили на богати предприемачи, търсещи дарове за съпругите си. Когато чиновниците отворили витрините, мъжете извадили оръжия и прибрали бижута за $65 милиона. С това направили най-големият диамантен грабеж в историята на Англия.

Разбира се, да се измъкнеш с плячката е най-важното при всеки грабеж и тъкмо тук се намесила мафията. Когато полицията се пробвала да стигне до мястото на престъплението, на пътя били спрени по много комфортен за крадците метод няколко автомобила, които изцяло блокирали достъпа. Мафиотите били построили блокади от коли и оставили чист пътя за крадците да се измъкнат от града. Те пък мигновено се възползвали от тази опция и блъснали колата си в едно такси.

Калдъруд и Касай избягали с друга кола, само че единия си изтървал телефона в първата. Благодарение на това полицията съумяла да стигне до тях и да ги арестува, само че диамантите по този начин и не били открити. Смята се, че са ги предали на моторист по време на бягството си, който по-късно ги е доставил на мафията.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР