Не очаквайте от Българската православна църква да затвори храмовете си.

...
Не очаквайте от Българската православна църква да затвори храмовете си.
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: БПЦ няма да затваря храмове. Все едно да затворите болница!

Не очаквайте от Българската православна черква да затвори храмовете си. Все едно да затворим лечебните заведения и аптеките. Много хора подценяват духовното значение на молитвата. Призоваваме хората да останат по домовете си.
Това съобщи пред bTV Западно- и средноевропейският митрополит Антоний.

Коментарът идва дни откакто гръцката православна черква разгласи, че ще организира служенията за Великден при закрити врата. Седмици по-рано пък църквите в страната анулираха всички всеобщи църковни служби, с цел да се предотврати разпространието на ковид.

У нас обаче БПЦ изрично отхвърли да затвори храмове. Църквите ще се дезинфекцират, а сруженията за Великден ще се проведат навън при строги ограничения за сигурност. Опела, кръщенета и венчавки също не престават да се правят с стеснен брой хора. На Цветница върбовите клончета ще се раздават пред храмовете, с цел да не събират хората вътре.

" Храмовете ще бъдат отворени. Те са вярата, опованието. Гръцката патриаршия в началото взе решението да затвори изцяло храмовете, само че след това реши да разреши тези литургии да са отслужени при закрити врата. Не очаквайте от БПЦ да затвори храмовете си ", съобщи изрично митрополитът.

„ Тази година посрещането на Благодатния огън няма да бъде по този начин тържествено, както е било в предходните години “, сподели още митрополит Антоний. Светият синод към момента не е взел решение дали Благодатният огън ще бъде възложен на Македонската православна черква, както това се правеше в годините обратно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР