Не очаквам значително повишение на цената на тока за битовите

...
Не очаквам значително повишение на цената на тока за битовите
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР не очаква драстично поскъпване на тока

Не чакам доста покачване на цената на тока за битовите консуматори. Това сподели новият ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Станислав Тодоров при приемането на поста от Иван Иванов. Той не се ангажира със период за отпадане на мораториума върху цената на водата, парното и електрическата енергия за бита, защото това е напълно политическо решение.

" Предстои огромна смяна, дали желаеме или не, не зависи от нас. Цялата енергийна инфраструктура на Европа ще се промени в идващите пет години. Ако мислим единствено през призмата на отбрана на сегашните стопански ползи, усилието ни ще катастрофира. Не би трябвало да се строят слънчеви паркове единствено от свързани с властта хора, а всеки да може да си постави слънчеви панели на покрива. Регулаторът би трябвало да понижи оптимално цената на зеления преход за потребителите ", съобщи Тодоров пред депутатите при неговото избиране в сряда вечерта.

Тогава за енергиен комисар бе определен Благой Голубарев. До промяната в енергийния регулатор се стигна, откакто министър председателят Кирил Петков остана неудовлетворен, че в деня на клетвата на държавното управление му бяха оповестени плановете за повишаването на тока и парното от 1 януари 2022 година В последна сметка това желание бе блокирано с наложения до края на март мораториум върху цените.

Парламентът откри процедура за избор на нови на мястото на хората с от дълго време изминал мандат ръководителят Иван Иванов и членът Евгения Харитонова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР