„Не очаквам България да бъде обект на военна агресия. Това

...
„Не очаквам България да бъде обект на военна агресия. Това
Коментари Харесай

Прогноза: След Украйна потенциална цел може да е Молдова

„ Не чакам България да бъде обект на военна експанзия. Това не значи обаче че съветската експанзия ще спре до Украйна. Друга евентуална цел може да бъде Молдова”, сподели интернационалният анализатор Мартин Табаков в студиото на „ Събуди се”.

Според него Путин най-вероятно ще успее да подчини страната Украйна, само че надали ще успее да го направи с украинския народ. По думите му войната ще продължи с други средства.

„ Очакваме партизанска война. Путин ще загуби цяла Източна Европа, която в допълнение е настръхнала от протичащото се”, сподели още Табаков.

Според него Русия е считала, че по-бързо ще завладява Украйна.

„ Очакванията в Моска бяха доста по-бързо да добият военно-въздушен надзор върху украинското пространство и от там да наложат по-лесно чисто сухопътно надзор върху страната. Виждаме, че това не се случва. Ако Киев успее да направи, тъй че спорът да се развива позиционно, това ще бъде триумф за украинските управляващи. Това бие по имиджа на съветската федерация”, изясни интернационалният анализатор.

Възможен е обаче и различен сюжет.

„ Ако съветската федерация успее тези дни да откри надзор и да свърже целия този вектор от Донбас, Мариупол, северните елементи на Крим и стигне до Одеса, това ще има значимо стратегическо значение освен за Украйна, а и за целия Черноморски басейн. Украйна ще бъде отрязана от своя достъп до Черно и Азовско море. Това към този момент ще касае и нас”, изясни Табаков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР