Не очаквахме убиецът на сина ни Филип да бъде освободен,

...
Не очаквахме убиецът на сина ни Филип да бъде освободен,
Коментари Харесай

„Не очаквахме убиецът на Филип да бъде освободен“: Родителите са в очакване на правосъдие

Не чакахме килърът на сина ни Филип да бъде освободен, поради законовите разпореждания и това в което е упрекнат. Това споделиха в предаването „ 120 минути “ родителите на момчето Николина Петкова и Красимир Арсов.

Припомняме, че на 2 септември 2023 година автомобил, ръководен от използвалия алкохол Петър Тодоров умъртви на пешеходна пътека в идеалния център на София 15-годишния Филип. Според разказите на хората в региона, мъжът е бил толкоз пийнал, че е съумял да спре автомобила си едвам на триста метра след пешеходната пътека. Карал е с над 80 км/час, при ограничаване 30 км/ч.

Петър Тодоров е пуснат под домакински арест от 1 февруари, а роднините на момчето схващат едвам през вчерашния ден

„ Както постоянно се случва у нас – съдиите и прокуратурата са на страната на убийците, а не на страната на жертвите и на техните близки “, сподели с горест майката на убитото на пешеходна пътека дете Николина Петкова.

„ До 2 септември 2023 година считат, че живеем в една от малко малко правова страна. Да, има някакви проблеми, само че се вземат решение – къде по-трудно, къде по-лесно. След това обаче аз съм в шок от това, което научих за правосъдната система. При все, че нашият случай даже върви бързо спрямо останалите каузи за починали по пътищата “, изясни бащата на Филип – Красимир Арсов.

При удара на пешеходна пътека момчето умря на място

Той изясни също по този начин, че има пет фактора, които водят до гибел на пътя. Първата причина е превишената скорост – няма случай обвиненият да не е превишил в пъти рестриктивните мерки на скоростта. Вторият фактор е обвързван с използването на алкохол или опиати, а постоянно и двете в композиция.

Следващият фактор съгласно Красимир Арсов се корени в грубото лишаване на преимущество – дали ще е на червен светофар или на пешеходна пътека. Четвъртата причина за гибел на пътя е в това, че огромна част от младите водачи карат прекомерно бързи коли, а петата – неприятното положение на пътищата.

Близките на почналото момче оповестиха в обществените мрежи, че провеждат нов митинг

„ Искам единствено да уточня, че килърът на сина ни не е спрял по лично предпочитание. Шофьорите на колите преди него са го принудили да спре “, разясни Николина Петкова.

„ Аз в действителност съм в шок. Приключило е следствието и делото стартира. Оказа се, че в България има една или две лаборатории, които вършат кръвни проби за алкохол и опиати. Наскоро вътрешният министър откри трета лаборатория, а на България ѝ трябват 28 “, сподели още Красимир Арсов.

„ Трябва да има правдивост, само че тя би трябвало да е въздадена в точния момент “, сподели класната на Филип Радка Караджова

Бащата на Филип уточни, че делото е седяло „ на трупчета “ цяла година преди да излезе резултатът от кръвната проба на мъжът, блъснал сина му на пешеходна пътека.

„ След това се сблъскахме с втори систематичен проблем. У нас има 180 специалисти по пътно-транспортни катастрофи. Обикновено делата се дават на двама-трима. Плаща им се когато може. И експертизите – изключително в провинцията, се бавят по две-три години. Пред това време делото не се гледа, а обвиненият е на независимост “, уточни още опечаленият татко.

Вижте какво още споделиха родителите на 15-годишния Филип за правосъдните каузи и за какво системата буксува във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР