Не обсъждам с Главчев смени на служебни министри“. Това заяви

...
Не обсъждам с Главчев смени на служебни министри“. Това заяви
Коментари Харесай

Според Борисов смяната на външния министър е „абсолютно съвпадение“

„ Не разисквам с Главчев смени на служебни министри “. Това съобщи в коридорите на Народното събрание пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той дефинира като „ безусловно съвпадане “

Предложението за рокадата на служебния министър председател Димитър Главчев пристигна в понеделник вечерта, единствено няколко часа, откакто Бойко Борисов разгласи, че ще отдръпна поддръжката си за служебното държавно управление, в случай че не бъде заменен първият посланик. Самият Главчев в предишното си също бе народен представител на ГЕРБ в няколко Народното събрание.

Днес Борисов призна, че Митов е ярка политическа фигура, само че уточни като такива и шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов и останалият в сегашния кабинет министър на превоза Георги Гвоздейков, който бе министър и в кабинета на Николай Денков от ПП-ДБ. Според Борисов ГЕРБ носи отговорността за външната политика и желае да бъде продължена доктрината.

Борисов разяснява и, че Народното събрание носи политическата отговорност за служебното държавно управление. Според него не трябва ПП-ДБ и Движение за права и свободи да се отдръпват от тази отговорност поради общата работа по Конституцията. Промените в Конституцията бяха признати от 49-ото Народно заседание с поддръжката на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. След премането им пълномощията на президента при назначение на служебни министър председатели бяха мощно редуцирани, президентът Радев към този момент няколко пъти разгласи, че сега президентството не носи отговорност за кабинета „ Главчев “

„ Обръщам се към от сътрудниците в Народното събрание – Кирил Петков, Христов Иванов, Делян Пеевски - на него му е елементарно, нямал министри, ще бъде съпротива. Но когато гласувахме Конституцията, говорихме, че ще сме блок – ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи. Искам Народното събрание да е на висота и европейската политика да бъде обезпечена “, сподели Бойко Борисов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР