Не ни трябва Европа, ако трябва да се асимилираме, заяви

...
Не ни трябва Европа, ако трябва да се асимилираме, заяви
Коментари Харесай

Македонското ВМРО: Не ни е нужна Европа, ако трябва да приемем френското предложение -

Не ни би трябвало Европа, в случай че би трябвало да се асимилираме, съобщи ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинг пред постройката на държавното управление в Скопие против предлагането на френското председателство за преговорна рамка на страната с Европейски Съюз.

ВМРО-ДПМНЕ е най-голямата опозиционна партия в Северна Македония.

Според Мицкоски " посланието на тези хиляди хора тук и е: Не на предлагането! “

„ Не желая да съм в Европа, тъй като имам право да бъда македонец, който приказва македонски език и който се бори за своята Македония, за своята еднаквост, за своята просвета, за своята история и за своето завещание. Ще чакаме. Ако Европа не е подготвена да одобри нас, цивилизованите македонци, по един цивилизован и заслужен метод, там, където ни е мястото - в Европа. Ще чакаме да дойдат хора, които схващат какво желаеме да вършим. Днес го споделяме - Македония на първо място, македонската еднаквост - на първо място “, сподели водачът на Вътрешна македонска революционна организация – ДПМНЕ, представен от Българска телеграфна агенция.

Македонското Вътрешна македонска революционна организация излезе с позиция, че предложението на френското председателство за преговорна рамка на страната с Европейски Съюз съставлява „ или асимилация и българизация, или никакъв Европейски Съюз “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР