Не ни стигат всички проблеми с косата, които вече си

...
Не ни стигат всички проблеми с косата, които вече си
Коментари Харесай

Как да предпазим косата си от замърсения въздух?

Не ни стигат всички проблеми с косата, които към този момент си имаме, само че се оказва, че даже въздухът ни пречи да имаме красива прическа.

Ако забелязвате, че косата ви страда най-вече през зимните сезони, то има причина – тогава въздухът е най-замърсен, а това въздейства и на прическата ни.

Проучванията демонстрират, че фините частици, налични най-много в градската атмосфера през студените сезони, запушват порите на скалпа и проникват в цепнатините на косъма, нарушавайки неговата издръжливост. В резултат косата ни изтънява, къса се по-лесно и се дехидратира.

 Как да предпазим косата си от нечистия въздух?

Моментално, откакто чуваме този факт се питаме по какъв начин да се предпазим тогава. Специалистите ни дават няколко съвета по какъв начин да го вършим.

Използвайте по-малко артикули

Стилизиращите гелове и ваксата в допълнение притеглят фините частици, по тази причина е добра концепция да ги заобикаляме. Вместо това спрейовете и пудрите за косата са доста по-практични избори за зимните сезони.

Носете шапка

Най-очевидният метод да предпазим косата си е да я прикрием. Шапката пък се оказва най-лесният метод да го създадем. Вярно е, че тя евентуално няма да прикрие цялата повърхнина на косъма, само че ще предотврати проникването на фините частици в порите на скалпа.

 Как да предпазим косата си от нечистия въздух?

Заложете на артикули с моринга

Морингата се извлича от “дървото знамение ”, както го назовават в Африка. Тя е потребна за ред неща, измежду които и редуцирането на равнището на свободните радикали в косъма, породени от нечистия въздух. Едновременно с това продуктите с тази съставна част почистват дейно косата и я защищават от въздействието на околната среда.

Хидратирайте косъма

Ако не можем да предотвратим вредата, то най-малко можем да третираме страничния резултат от нея. Най-лесният метод е да възвърнем хидратацията в косъма, като използваме повече еликсир и спрейове с тази цел. Внимавайте и да не миете косата си прекомерно постоянно, тъй като това в допълнение ще я изсуши.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР