Не ни е страх от скелети в гардероба. Трябва да

...
Не ни е страх от скелети в гардероба. Трябва да
Коментари Харесай

Захариева: Върнахме се с 32 години назад


Не ни е боязън от скелети в дрешника. Трябва да се приказва, даже да сме на разнообразни позиции, а ние се върнахме преди 32 години, аз не одобрявам оня 45-годишен интервал. Това съобщи пред бТВ министърът на външните работи в оставка Екатерина Захариева , съобщи БГНЕС.

Нека да се води естествен политически разговор, даже да сме на разнообразни отзиви, добави Захариева.

ГЕРБ ще внесе решение за оставката на Мая Манолова , ще забележим дали ще бъде гласувана. Омръзна ми една политическа партия, която е с малко на 4% да приказва от името на суверена, сподели още Захариева.

Според Захариева мораториумът, който беше натрапен върху покупко-продажби и назначения на кабинета в оставка, е в прорез с Конституцията.

„ По силата на закона и заради обстоятелството, че един от главните цели на бизнеса и на това държавно управление беше България да стане член на „ клуба на богатите “, ние приехме специфичен закон в предходния парламент за обществените сдружения – техните управителни препоръки да се назначават след конкурс. Това са процедури, които се извършват по силата на този закон. Няма правист, който да не е безусловно уверен, че това решение за така наречен „ мораториум “ е противоконституционно.Ние ще желаеме пояснение “, разгласи Захариева.

Захариева съобщи, че България ще гони съветски дипломати, „ при положение, когато имаме доказателства за осъществяване на противозаконна активност “. „ Разбира се – ние ще реагираме всякога “, съобщи утвърдително тя.

Междувременно разкритикува президента Румен Радев , че не е взел отношение по нито един от интернационалните кавги, свързани с Русия.

„ На никого не служим – ние пазиме националния интерес на България. Това не е срещу някого. Да бъдат по този начин положителни, да съблюдават конвенциите и да се държат обикновено в страните, в които сме акредитирали техни дипломати “, сподели още Захариева във връзка коментара на съветския дипломат у нас – Елеонора Митрофанова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР