Не, не се нахвърляте веднага отгоре му. Това не е

...
Не, не се нахвърляте веднага отгоре му. Това не е
Коментари Харесай

Какво да направите, ако чужд човек обиди детето ви?

Не, не се нахвърляте незабавно от горната страна му. Това не е потребно нито за обстановката, нито за детето ви. Важно е да си напомняте, че вие и единствено вие сте образецът за своето дете – посредством вас то учи света, опознава положителното и злото, основава си показа и критерии за вярно и неверно.

Въпреки това може да е доста неприятно, в случай че чужд не просто направи на детето ви забележка (което е в реда на нещата, не откачайте в този случай!),  ами му се скара остро до степен, в която да се почувства засрамено и афектирано.

1. Нека стане ясно, че сте наоколо.

Ако се появите, диалогът ще се промени. Детето ви ще се почувства в сигурност и ще се успокои. Непознатият ще промени тона си. По този метод си дава сметка, че не е единственият престиж, а към този момент си има работа с някого на своето равнище.

2. Разберете какво се е случило, преди да действате.

Колкото и да сте ядосани, пробвайте се първо да разберете какво се е случило, вместо незабавно да нападате словесно другия човек. Гневът в никакъв случай не е добър консултант. Представете си, че индивидът има право и детето в действителност има виновност. Това не значи, несъмнено, да го подлагате на обществено линчуване, само че не бързайте да реагирате, преди да сте разбрали какво тъкмо се е случило.

3. Нека детето ви се усеща, че е разбрано.

Цялата обстановка може да е причина детето ви да се усеща освен завалено, само че и неориентирано и уплашено. Не подценявайте възприятията му. Покажете му, че го разбирате. Опитайте се да удържите желанието си за неодобрение и първо го изслушайте. Ако детето ви се усеща разбрано, има доста по-голям късмет да чуе какво имате да казвате и да се съобрази с това идващия път.

4. Бъдете директни с другия човек.

Не бъркайте директността с грубостта. Обяснете умерено, само че решително, че възпитанието на детето ви е единствено ваша работа и бихте желали да не се намесва различен човек. Също по този начин можете да опитате метода да го попитате по какъв начин би се почувствал, в случай че вие се опитате да превъзпитавате неговото дете.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР