Не напразно се казва, че превенцията е по-добра от лечението.

...
Не напразно се казва, че превенцията е по-добра от лечението.
Коментари Харесай

6 хитри съвета, с които може да избегнете акнето

Не на вятъра се споделя, че предварителната защита е по-добра от лекуването. Това изречение пасва идеално на акне. Когато има бучки и пъпки по лицето, можем да предприемем доста стъпки, с цел да се отървем от тях, само че още по-добре е да заобикаляме появяването им.

СТЪПКА 1: Идентифицирайте източника на казуса
Пъпките в разнообразни елементи на тялото разкриват скрити здравословни проблеми. Вижте ги
Акнето е противен козметичен проблем, който тормози забележителен % от подрастващите и значително възрастни. Страдащите от акне са...
Прочети повече
Често, с цел да спечелите битката с акнето, е належащо да знаете повода за появяването на акне. Най-добре е да наблюдавате тялото си и да се опитате да уловите модела: дали пъпките се появяват преди менструация, след интензивни тренировки, носене на избрани облекла, нанасяне на козметика или ястие на избрани храни. Посетете кожен лекар, който ще дефинира типа на вашето акне и ще ви посъветва какви ограничения да употребявате, с цел да се отървете от него.

СТЪПКА 2: Почистването на кожата е от значително значение

Мръсотията елементарно се натрупва върху кожата и запушва порите. А запушените пори предизвикват образуването на черни точки и пъпки. Почиствайте лицето два пъти дневно: заран и вечер, като употребявате тоник, предопределен за кожа, склонна към акне. Можете също да отидете на козметик за разчистване на кожата понякога.

СТЪПКА 3: Защита от слънцето

Отдавна се приказва, че слънчевите лъчи форсират процеса на стареене на кожата, само че това не е единственият отрицателен резултат, който оказва върху нея. Освен това, изсушавайки кожата, те усилват производството на себум, което от своя страна води до появяването на пъпки. Така че, в случай че сте склонни към акне, избягвайте слънчевите бани и използвайте слънцезащитен крем в слънчеви дни.
10 метода да избегнем маскнето
С новия ковид и носенето на противовирусни маски приемането на акне в резултат на това се трансформира в действителен проблем. Той важи...
Прочети повече
В обстановка, когато под въздействието на слънцето се появява очевидно зачервяване по кожата, най-добре е да употребявате кремове с UV филтър с фактор най-малко 30 през цялата година. Уверете се, че козметиката обезпечава отбрана както против UV-A, по този начин и против UV-B лъчи.

СТЪПКА 4: Обърнете внимание на облеклата

Ако видите пъпки по гърба, деколтето, стомаха или ръцете си, евентуално това е, тъй като облеклото ви не е уместно. Изкуствените тъкани не обезпечават вентилация и се изпотяваме по-бързо с тях. Затова обърнете внимание на това, което носите през топлите месеци и по време на подготовка, и изберете леки, ефирни материали.

СТЪПКА 5: Променете питателните си привички

Отдавна е известно, че това, което ядем, значително дефинира външния тип на фигурата ни. Не всеки обаче е наясно какъв брой доста храната въздейства на външния тип на кожата. Консумираните в огромни количества сладкиши, пържени храни, газирани питиета и всевъзможни артикули, съдържащи консерванти и изкуствени оцветители, могат да доведат тена до извънредно положение.
Пребори акнето с натурални средства!
Може да наподобява, че казусът с акнето визира единствено младежите, само че над 70% от популацията сред 11 и 30 години се борят с казуса с...
Прочети повече
СТЪПКА 6: Бъдете прецизни и не подценявайте нито един от препоръките!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР